Hirdetés

Chrome 2

|

Tekintve a felhozatal nagyságát nem kis szó, hogy a lengyel Techland csapata anno a Chrome első részével nevet szerzett magának a PC-s FPS-piacon. A tavaly megjelent Specforce című kiegészítő után érkezik a második rész, melyben egy jól szituált halottat alakítunk.

Hirdetés

Illetve csak alakítanánk – reményeink szerint előbb jólszituáltat, s csak utána halottat. A jövőben járunk ugyanis, és itt akinek van elég pénze rá, az halála után átültetheti tudatát és emlékeit egy másik testbe. Kecsegtető lehetőség, ám ezhhez nagy gazdagság kell, ráadásul hősünknek a hőn áhított örökélet reményében még egy öt éves katonai szolgálatot is le kell húznia. Ez pedig nem kispálya – hisz ez itt a jövő.


Az első részhez hasonlóan az ipartársaságok uralják a világot, nézeteltéréseikre pedig fegyverekkel tesznek pontot. A Chrome
2 ezekből többszázat ígér, lévén modifikálhatóak a csúzlik, akárcsak páncélzatunk, és egyéb felszerelési tárgyaink. A beültetésekkel történő tulajdonság-turbózás is megmarad, a változatosságra tehát nem lesz panasz.

Az akció nagyléptékben zajlik, akár az egyjátékos történetről, akár az online mókáról beszélünk: a térképek a fejlesztők szerint az MMO világok nagyságával vetekednek. Bejárásukhoz természetesen járműveket kapunk, szám szerint tíz félét, velük földön, vizen, levegőben is csapathatunk. A monumentalizmus rájuk is jellemző: elég csak a képekre pillantani, a folyóvölgyeket elfoglaló kolosszális lépegető látványa eléggé meggyőző.


A Techland új motort írt a játékhoz Chrome
2007 Engine névvel. Láthatólag mindent tud a kicsike, amit tudnia illik: DX10 támogatás és hasonlók, sőt, aminek külön örülünk, a fókusz-megvalósítást is támogatja (azaz a nagyon közeli és nagyon távoli tárgyak homályosodnak, ahogy kell).

Technikailag és az ötleteket tekintve az első Chrome
játékkal sem voltak gondok, a problémát inkább a huzamosabb játék után szembeötlő laposodó, néhol már-már unalomba fulladó játékmenet okozta. Ha ezen pörgetnek kicsit a fejlesztők, akkor a második résszel még nagyobbat guríthatnak. Ha pedig mégsem sikerülne, még mindig ott lesz a multi mód, ahol egyszerre 64 játékos vívhat egymás ellen. Stipi-stopi lépegető!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)