Hirdetés

Civilization - zombik is kerülhettek volna az egyik részbe

|

A Civilization sorozat egyik mellékágában megjelenhettek volna az élőholtak, mint válaszható nemzet.

Hirdetés

Ugyan a Civilization széria fő sodra nem gyakran szokott eltávolodni a valós történelemtől, a készítők eljátszadoztak azzal a gondolattal, hogy a sorozat spin-offját egy kevésbé földhözragadt irányba vigyék el. Erről nemrég a széria alkotója, Sid Meier mesélt a Designer Notes podcastban.

Hirdetés

Meier elmondása szerint a konzolokra és hordozható platformokra megjelent játék folytatása, a Civilization Revolution 2 tervezésének kezdeti szakaszában úgy gondolták, ez a spin-off kiváló lehet arra, hogy egy-egy őrültebb ötletet is kipróbáljanak.

"Ezt egy menő résznek szántuk, mert az volt a terv, hogy egy csomó olyan civilizáció is bekerül, amiket egy normál Civ játékban nem látnál. Úgy volt, hogy betesszük az amazonokat, Atlantiszt, zombikat, sőt, még egy földönkívüli [népet is]."

- mesélte a széria atyja. 

"Ez volt az alapötlet, hogy kicsit kitoljuk a határainkat. Úgy éreztük, a Civ Revvel megcsinálhattuk volna, mert a fő szériától kicsit megkülönböztette magát, hiszen más közönséget szólított meg és más platformokon volt elérhető. Úgy éreztük, kicsit kockáztathatunk ilyen dolgokkal. Mindig is szórakoztató volt egyedi képességeket és egyedi civilizációkat kitalálni, amiket korábban még nem csinált meg senki"

- fejtette ki Meier.

Az egyedi képességek között például olyanokkal is kísérleteztek, mint a zombik estében annak a lehetősége, hogy a legyőzött egységeket a saját oldalukon újra bevethessék. A mobilos projekt viszont több évre háttérbe szorult a Civilization V és az XCOM 2 miatt, később pedig, mikor ismét elővették, már nagyrészt lecserélődött a kísérletező kedvű dizájnerek csapata. Így a Civilization Revolution 2 egy hagyományosabb Civ játék lett, de Sid Meier szerint nem kizárt, hogy egyszer megpróbálkoznak egy hasonlóan őrült résszel.

Ti örülnétek egy, a történelemtől ismét elrugaszkodó Civnek, vagy nem annyira jött be a Beyond Earth sem?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)