Hirdetés

Comic-Con, egy hűtőszekrény és a Reddit-botrány - mi történt a héten?

|

Nagyon-nagyon sok minden történt a héten nagyon-nagyon sok játékkal, meg egy rakat filmmel és sorozattal. És volt egy vihar is, észrevettétek?

Hirdetés

Jövő héten GameStar tábor. Azaz még nem teljesen, csak vasárnap, de most nem igazán tudok másra gondolni. Mondjuk ebben az is segít, hogy egy napnál tovább nem voltam vízparton a nyáron, és bár a táborból is viszem majd a GSO-t egy kicsit, csak jobb lesz úgy, hogy 2 perc sétára vagyok Velence partjától. Lesznek majd mindenféle napi videós, szöveges, képes, színes-szagos összefoglalók, meg mókás(nak gondolt) folytatásos kalandsorozat, úgyhogy készüljetek, akár otthon maradtok, akár jöttök velünk, részesülhettek az élményből. De ne ugorjunk ennyire előre, akármennyire is jó lenne egy „mi fog történni a héten?” cikksorozat, ez most nem az. Elmondom inkább, mi történt a múlt héten, jobb az úgy mindenkinek.

Mielőtt belemennénk a sűrűjébe, nézzétek meg a Hype-ot, amit majdnem HP mondott fel, csak őt sajnos térden lőtte egy régi ismerős. Nem tudunk rá haragudni. Nem emiatt.

 

Comi-comi-comi-comi-comi-comiii-cooon

Kezdjük a végén, hiszen a hét legfontosabb eseménye a csütörtöktől vasárnapig zajló Comic-Con volt, ahol ugyan nem a játékoké a főszerep, de sok-sok számunkra is érdekes dolgot mutattak meg. Az első napon megnézhettük, milyen lesz Batman páncélja – ami úgy néz ki, mintha hangosan nevetne, vagy várna arra, hogy valaki nevessen a viccén –, aki tud kartonból szemüveget készíteni, láthatott egy kis részletet a Warcraft filmből (ami amúgy majdnem kész), és volt néhány Trónok harca figura is, amiket mindenkinek muszáj látnia. Nem kérdez, néz.

Ezeket a hétvégén követte a Transformers: Combiner Wars sorozat bejelentése nyitott, aztán jött a Firefly-osok új sorozatának előzetese, egy vicces zombis film, a The Walking Dead 6. évad és a Fear the Walking Dead előzetes, benézhettünk a Star Wars: The Force Awakens kulisszái mögé (és megtudtuk, mikor jön az új trailer), láthattunk egy Star Wars appot, elmondták, mikor kezdik a Rogue One forgatását, bejelentettek egy Batman animációs filmet, megmutatták a Batman v Superman: Dawn of Justice trailert, és kiszivárgott a Suicide Squad videója és a Deadpool trailer is. Azért ekkor már becsúszott két a játékvilághoz kapcsolódó hír, az egyik az Assassin's Creed Syndicate trailer, a másik a Splinter Cell film írócseréje. Olvashattunk arról az emberről is, aki Stormtrooper jelmezben sétált el San Diegóba, halott felesége emlékére. Minden tiszteletünk az övé. 

Érdemes megnézni Conan O'Brien és a Batman v Superman rendezőjének belépőjét is.

Aki pedig nem érti, miért írtam így a közcímet, hallgassa meg ezt az alig pár éves, viszonylag szűk körben ismert dalocskát.

Hűtőt vettem a vásárban

A héten, egész pontosan csütörtökön három gyűjtői kiadást is lelepleztek. A Just Cause 3 gyűjtőijében a Rico által használt grappling hook replikája található, bár én jobban örültem volna egy távirányítós helikopternek, egy hátizsáknak, vagy a szétrombolható és összerakható szobornak, de mindegy is, ha nem ezek nyertek a szavazáson, hát nem ezek nyertek. 

A Mirror's Edge gyűjtői kiadása is bemutatkozott, amiben lemosható tetoválások, litográfiák, egyéb jópofa dolgok lesznek, meg egy zseniális szobor, ami véleményem szerint a valaha volt egyik legjobb, amit gyűjtőihez adtak. 

Viszont ami mindent letarolt, és akárki látta a szerkesztőségben, azonnal felkiáltott, hogy „KELL”, az a Call of Duty: Black Ops III Juggernog Edition, melyben egy 12 kis dobozos üdítő tárolására alkalmas, működő, beszélő hűtő kapott helyet. A CoD gyűjtőikben már korábban is hasznos cuccok voltak (éjjellátó, drón, fejre szerelhető kamera satöbbi), de ez... főleg nyáron... Kár, hogy a játék csak novemberben jelenik meg. De lesznek benne zombik, sőt, kikacsintás a korábbi zombis részek felé, úgyhogy talán van remény. Ha a játék maga nem lesz jó, a gyűjtői úgyis eladja.

Editem, láttalak a Redditen

Gyorsan, már-már záporeső-szerűen zajlott le a legújabb Reddit botrány, ami egy a közösség számára fontos ott dolgozó kirúgásával indult, a vezetőség bocsánatkérésével folytatódott, majd Ellen Pao ügyvezető távozásával ért véget. Talán ez az egyetlen módja annak, hogy a fórum végre újra olyan legyen, amilyennek a régi felhasználók megszerették, és a moderátorok és az adminok közti kommunikáció is fejlődjön.

Ha már internet meg botrányok, a nem kimondott közönségkedvenc Lizard Squad háza táján is zajlottak az események. Az 50 700 rendbeli bűnelkövetéssel vádolt Julius Kivimäki megúszta két év felfüggesztett börtönbüntetéssel, mire John Smedley, a H1Z1-et és Planetside 2-t fejlesztő Daybreak vezetője „megfenyegette őt”, ennek hatására pedig a „hackercsoport” lebénította a játékok szervereit. A tanulság, hogy a Lizard Squad mindig alul tudja múlni magát. Mondjuk a csapat nőket zaklató tagját legalább sikerült lecsukni.

És még...

Muszáj tudnotok arról, hogy a Mortal Kombat X felhozatalához csatlakozott a Predator, láttunk modernizált klasszikus kivégzéseket, jön egy gigantikus The Witcher 3: Wild Hunt patch (a héten is jött egy másik, de az nem az), kiszivárgott egy DLC, amit jobb nem telepíteni, egy új No Man's Sky trailer mutatta be, hogy most akkor tényleg, tök komolyan miről szól a játék, az angol diákok számítógépet kapnak, egy csomó Star Wars film készül, köztük egy Han Solós, a BioWare nem készít több Dragon Age: Inquisition DLC-t az előző generációra, az erőszakos játékokkal játszók szexik, a szelfibotozásba bele lehet halni (hát még a megkényszerszelfibotozásba), nevet váltott a Logitech, játék készül a Heroes Reborn sorozatból, biztosan folytatódik a South Park, a HoloLens kevesebbet tud majd, mint eddig hittük, és rövidülhet a nyári szünet.

Holnap indul a PlayIT jegyvásárlás a brutális őszi szezonra (olvassátok el a rendezvénysorozat főszervezőjével készült interjúnkat is), készüljetek fel, készítsétek a bankkártyát, és aztán figyeljétek a GSO-t, mert a héten nyomdába küldtük a lapot, ami kedden már az előfizetőknél lehet, és bizony mi még előtte leleplezzük a tartalmát. Akik csak pénteken tudják beszerezni, azok előtt lebegjen HP klasszikussá vált, arannyal hímzett mondata: „Vegyetek GameStart!”

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)