Hirdetés

Condor: ütős repülőgép-szimulátor

|

Azt mondják, hogy nincs régebbi egy tegnapi újságnál. Ehhez képest most egy olyan játékról van szó, mely hat éve a piacon van, mégis kevesen tudnak róla.

Hirdetés

A Flight Simulator X esetében sokszor hallottuk, hogy a fizika nem rossz ugyan, de mivel az ultrakönnyű gépektől kezdve a helikoptereken át a hatalmas Airbusokig, mindenféle szerkezettel repülhetünk, ezért kompromisszumot kellett kötni az irányításban.

A Condor: The Competition Soaring Simulator esetében csak egyféle téma van, méghozzá a repülés legnemesebb fajtája, a vitorlázás, és bizton állítom, hogy a szimuláció szinte tökéletes. Az alapjáték alig több, mint 150 mega, de már ez is nagyszerű szórakozást nyújt az erre fogékony játékosoknak.

A vitorlázórepülés alapja az emelő áramlatok (termikek) megkeresése, melyek lehetővé teszik, hogy hosszú órákon keresztül a levegőben maradhassunk, miközben 500 kilométereket teszünk meg egy felszállásból. A Condor remekül kidolgozott oktató résszel rendelkezik, melyben a földi előkészítéstől kezdve a termikek megkeresésén át a végsiklás kiszámításáig, mindent elsajátíthatunk. Persze mindez fabatkát sem érne és nem is lenne értelme egy 2005-ben megjelent szoftverről írni, ha nem lenne tökéletes a fizikája. A Condornak ugyanis valóban az, mert a pedálra lépve, vagy a botot bármerre meghúzva, a gépek teljesen úgy viselkednek, mint ahogyan a valóságban, nem véletlen, hogy gyakorló pilóták is szívesen használják, főleg a téli ínséges időszakban.

Botorság lenne azonban azt hinni, hogy ennyiben ki is merülnek a Condor értékei. Lehetőségünk van ugyanis más játékosokkal összemérni a tudásunkat, akár hivatalos bajnokságokon is, illetve akinek ez nem lenne elég, az letölthet egy halom kiegészítő tartalmat, így repülhet akár az Alpokban is, ráadásul a legutóbbi patch óta a szoftver magyarul is tud kommunikálni a gazdájával. Aki tehát szeretné elsajátítani a motor nélküli repülés tudományát, az tájékozódjon itt, a játékot illetően. Az mindenesetre biztos, hogy bár a Flight Simulator X is nagy öröm a repülés szerelmeseinek, de túl szétszórt, míg a Condor csak a vitorlázásra koncentrál, éppen ezért lett ilyen élethű.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)