Hirdetés

Ezt a cyberpunk játékot már februárban kipróbálhatod

|

Pillanatnyilag még csak korai hozzáféréssel érhető el a Conglomerate 451, de már egyáltalán nincs messze a megjelenés.

Hirdetés

Meg tudom érteni mindazok csalódottságát, akik nem jártak örömtáncot a Cyberpunk 2077 elhalasztása hallatán. Magam is nehezen viselem a várakozást, de enyhítheti a kínt, ha hasonló témájú játékokkal ütjük el az időt, és ami azt illeti, a 1C Entertainment gondozásában érkező Conglomerate 451 kiválóan alkalmas lehet erre. Valódi csemegének ígérkezik, hiszen ritkán szoktak cyberpunk stílusjegyeket keverni a fantasy keretei közül szinte soha ki nem szabaduló dungeon crawler zsánerrel.

Hirdetés

A RuneHeads alkotása tavaly május óta rétvevője a Steam Early Access programjának, és időközben számos tartalmi bővítésen esett át, valamint izgalmas mechanikákkal és hasznos kényelmi funkciókkal is gazdagodott. Plusz helyszínek, ellenféltípusok, bossok, továbbfejlesztett kezelőfelület, roguelike elemek (úgymint tökéletlen karakterklónozás és véletlenszerű perkválasztás) szerepelnek már eddig is a listán, ám megelőzi a hivatalos rajtot még egy további frissítés. Ez utóbbi a meglévő játékelemek csiszolását, valamint az ismert bugok kigyomlálását szolgálja majd.

Mint említettem, a Conglomerate 451 dungeon crawler, ennélfogva négyzetrácsos kialakítású pályákon mozgunk, amelyek procedurálisan generáltak. Utóbbi a roguelike-játékok egyik gyakori jellemvonása, ahogy a permadeath is, emiatt a karakterfejlesztésre irányuló döntéseink még nagyobb súllyal esnek latba. Maga a cselekmény sokszor alkalmazott klisékből táplálkozik: mohó és korrupt nagyvállalati vezetők kiszemelték magának a gigantikus Conglomerate város 451-es körzetét, a mi feladatunk pedig egy különleges ügynökség CEO-jaként meggátolni terveik valóra váltását.

Avatárunk kialakításában szerepet játszik a klónozás, az implantátumok beépítése, valamint DNS-ének megváltoztatása is, hogy bármilyen helyzetre fel tudjon készülni, amivel megbízatása során szembesülhet. Ennek részeként magunk választjuk ki azokat az általunk alkalmazandó technológiai megoldásokat, amelyek feloldását úgy érjük el, hogy egyszerűen rászabadítjuk a témára cégünk kutatás-fejlesztési részlegét. Természetesen a hackelés lehetősége sem maradhatott ki, mindegy, hogy a sztorit kívánjuk végigjátszani, vagy inkább az Endless Mode-ba ölnénk bele szabadidőnk tetemes hányadát.

A Conglomerate 451 február 20-án jelenik meg Steamen, konzolos kiadással kapcsolatos tervekről egyelőre nem beszélt a kiadó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)