Hirdetés

Connie, minden idők egyik legszebb repülőgépe

|

Talán most már egyre többen tudják rólam, hogy imádom a repülést. S bevallom férfiasan a dugattyús motorokkal szerelt gépcsodákért vagyok oda igazán...

Hirdetés

Persze, a modern gépek is szépek és jók, de kéremszépen, egy Spitfire, egy Me-109, egy Fw-190 vagy egy P-51 csodás masinák voltak és akkor a több motoros gépekről még nem is beszéltem.

Nem baj, most fogok. A Lockheed Constellationt 1943 és 1958 között gyártották, C-69 tipusjelöléssel a második világháborúban is részt vett, de legfőbb érdemei mások voltak: a berlini légihídban való részvétele, illetve Dwight D. Eisenhoover elnök melletti szolgálata.mint elnöki különgép külön említáést érdemel. S volt még valami, ami nagyon fontos dolog - miután 1945-ben a TWA társaság a polgári repülésben is forgalomba állította rájöttek valamire a népek - arra, hogy a Constellation egyszerűen gyönyörű - egy formatervezési remek. Nem véletlen, hogy a Connie becenevet kapta, ami egy női becenév - ki is érdemelte! Azóta is minden idők legszebb repülőgépének tartják és a kevés túlélő Connie minden airshow igen kedves vendége, ha megjelenik.

Most bárki saját monitorán gyönyörködhet ebben a különleges repülőgépben. A just Flight Constellation Professional csomagja 11 Conniet tartalmaz, amelyek 3 típus különböző változatai. Ezek a C69 katonai szállítógép-változat, a C69/L049A és az L049A sorozatgyártott verzió. A Flight Simulator X kiegészítő a lehető legakkurátusabb modellezést és rengeteg egyéni effektet tartalmaz, hogy a klasszikus Connie valóban éljen virtuálisan is.

Az extra animációk a következőek: odagördülő utaslépcső, kerék-ékek elhelyezése, tüzoltókészülékek, a stewardess, aki köszönti a fedélzetre lépőket, animált pilóták és a földi személyzet, ahogy ellenőrzi az épp induló motorokat.

A pilótafülkét is tökéletesen modellezték a lehető legérzékenyebb műszermozgással, amely az üzemanyag mennyiségét, a trimeket, az autopilóta kapcsolóit és az orrkerék elfordítását szimulálják.

Természetesen a fedélzeti mérnök és a másodpilóta munkahelye is komplett, tökéletesen működő müszerezettséggel és részletes animációkkal, útvonaleltérés mutatókkal, propeller visszafordítokkal a gázkaron stb....

A Constellation Professional csomagban egy Pro paint pack is található, amellyel át lehet festeni gépünket korrektül elhelyezve rajta a textúrákat.

A Digitális Connie mindössze 25 dollárért lehet az érdeklődőké.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)