Hirdetés

Corvus - Szerepjátékon dolgozik a Digital Reality!

|

Hosszas hallgatás után állt elő a Digital Reality új projektjével, az alternatív középkorba invitáló Corvus-szal.

Hirdetés

A világűr meghódítása és a második világháború hadszintereinek bejárása után a 15. század végének Európája került terítékre a patinás magyar fejlesztőcsapatnál. 1475-ben járunk Hunyadi Mátyás visegrádi palotájába. A dinasztiát alapítani szándékozó király a kontinens számos uralkodócsaládjához fordult megfelelő hitvesért. Egy nagyszabású fogadás keretében mutatkoznak be a fiatal és hamvas hercegnők. A kényes diplomáciai manővernek számító párválasztást megzavarja egy merényletkísérlet, s ezzel egyidőben hír érkezik, hogy a híres Fekete Sereg jelvényeit viselő csapatok dúltak fel több falut osztrák területen. Természetesen azonnal kitör a fejetlenség, mindenki megvádol valakit, s a háború fellegei borulnak a virágzó királyságra. Ekkor lép színre a játékos mint Corvus, Mátyás mindenre elszánt ügynöke. Neki kell kiderítenie, hogy valóban Vlad Tepes, Mátyás unokafivére, a Havasalföldön ördögfi (Dracula) becenévvel illetett fejedelem áll-e az összeesküvés mögött, netán az Oszmán Birodalom mozgatja a szálakat, vagy a katolikus egyház esetleg valamely nyugat-európai dinasztia szeretné megtörni Mátyás hatalmát.

Vlad Ţepeş Dracula

vlad.jpg


Az elmúlt másfél évben fejlesztett DirectX 10-es grafikus motor az ígéretek szerint sosem látott realizmussal varázsolja a képernyőkre a 15. századi Európát. Habár keresztül-kasul bejárhatjuk a kontinenst, a fejlesztők eddig kevés konkrét helyszínt említettek meg. Visegrád adott, akárcsak Dracula vára. A hírek szerint Bécs, Róma, Velence és Konstantinápoly is felfedezésre vár majd más helyszínek mellett. Corvus egyedül dolgozik, kísérőkre tehát ne számítsunk, ám alkalmi szövetségeseink akadhatnak küldetéseink során. A kornak megfelelő fegyverzetet, páncélzatot és ruházatot viselünk majd. Mivel nem fantasy-ről van szó, ezért a páncélok nem csak védelmi értékkel bírnak, hanem nagyban befolyásolják hősünk mozgását is. Egy lemezvértbe öltözött harcos járni is alig bír, szóval hacsak könnyebb gúnyát nem öltünk, nem fogunk falakon átmászni, vagy az éjszaka leple alatt csendben besurranni egy gyanús nemesi család kúriájába.

Illusztráció: Albrecht Dürer - A Lovag, A Halál és az Ördög

durer.jpg


A Digital Reality srácai nem a lovagregények romantikáját, hanem a véres és kegyetlen valóságot, egy intrikákkal tarkított kiábrándító világot szándékoznak bemutatni, hol a hit pénz kérdése, hol az elnyomás mindennapos, s a rasszizmus sem maradhat ki, hiszen a héber és roma kisebbség nem örvendett túl nagy népszerűségnek. A Falloutokhoz hasonlítható fejlődési rendszer keretében Corvus képességeit, legyen bár nő vagy férfi, olyan irányba fejlesztjük, ahogy az nekünk tetszik. A megjelenés valamikor 2009. végén várható X360-ra, PS3-ra és PC-re. Az első képekre még ma számíthatunk.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)