Hirdetés

Counter-Strike: Global Offensive - a kör, ami megfordította a döntőt

|

A hétvégén játszották az év egyik legnagyobb CS:GO versenyét, melynek döntőjében elképesztő izgalmaknak lehettünk szemtanúi.

Hirdetés

Az eSport meccseken általában közel sem számít annyit a papírforma, mint a hétköznapi sportokban, sokszor előfordul, hogy egyetlen hiba vagy épp jó megmozdulás dönti el az egész meccset. A MOBA játékok esetén sokkal jobban megfigyelhető a snowball-effektus, amikor is egy akciót követően valamelyik csapat jelentős helyzeti előnyre tesz szert, ami aztán egyre nagyobbá növi ki magát, de a lendület mindig nagyon fontos szerepet játszik.

Hiába vezet az egyik csapat, ha a vesztésre álló együttes be tud húzni egy kört úgy, hogy az ellenfél köpni-nyelni nem tud, az képes olyan lökést adni a játékosoknak, ami átbillenti a mérleg nyelvét. Valami ilyesmi történt az ESL One Köln CS:GO döntőjében is, ahol a Fnatic és a Team EnVyUs csapott össze. A csapatok Dust2-n kezdtek, ahol az EnVyUs 14-7-re vezetett, és már csak két körre volt szükségük, hogy behúzzák az első pályát, de akkor jött KRIMZ, és ahogy azt mondani szokták, leszabályozta az ellenfelet.

A 22. körben négy fraget szedett össze, ebből hármat 1v3 szituációban, egyetlen tár lőszerrel, alig három másodperc alatt. Nem csoda, hogy a közönség is megőrült. A következő 9 körből aztán 8-at behúzott a Fnatic, a hosszabbításban pedig meg is nyerték a mapot, Cobblestone-on pedig magabiztosan, 16-7-re  hozták a meccset, ezzel övék lett a bajnoki cím.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)