Hirdetés

CPU-t és GPU-t is képes hidegen tartani a Zalman új hűtője

|

Ha nem is forradalmi, de mindenképp érdekes a koreaiak új hűtési megoldása.

Hirdetés

A Zalman a CES-en mutatta be először a VF2000 LED nevű hűtőjét, amely érdekessége, hogy nem csak grafikus kártyák, hanem processzorok hűtését is képes ellátni.

Grafikus oldalról tekintve kompatibilis az NVIDIA G9x szériás, illetve ATI oldalon az RV700-as sorozatú magokra épülő kártyákkal.

zalman-vf2000-1.jpg

Amennyiben CPU hőmérsékletének kordában tartására kívánjuk használni, már erőteljesebb korlátokal kell szembenézni: az egységet Intel LGA775 és AMD AM2/AM2+/AM3 foglalatú processzorok esetében lehetséges alkalmazni, amennyiben a központi egység TDP-je nem éri el a 110 wattot. Az Intel CoreI7-es processzorok esetében nem használható, hiszen azok egyrészt LGA-1366-os tokozásúak, másrészt ezek jóval több hőt termelnek, mint amennyivel a VF2000 meg tud birkózni.

zalman-vf2000-2.jpg

A VF2000 egy meglehetősen vékony hűtő, méretei: 126x110x45 mm, tömege 290 gramm. A kialakítása egyszerű: 4 darab heat pipe az alumínium bordákba vezeti a hőt, amelyekbe egy 90 milliméteres, kéken világító ventilátort süllyesztett a gyártó: így mondhatni tökéletes az átmelegedett a lamellák szellőztetése.

zalman-vf2000-3.jpg
 
Mivel elsősorban VGA-hűtésre lett kitalálva, a gépünk központi egységére érdemes inkább egy másik hűtőt beszerezni. Az áráról egyelőre nincs információ, mint ahogy a megjelenésének időpontjáról sem.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)