Hirdetés

CryEngine - az angol egyetemeken, ingyen

|

Nem tudom, mennyien jártok Angliában egyetemre, de biztos nem sokan. Itthon azonban sokan lehetnek, akik irigykedni fognak a hír hallatán.

Hirdetés

A Crytek bejelentette, hogy minden egyes angol egyetem számára, ahol videojáték designt tanítanak, ingyen ajánlja fel a CryEngine-t, ami olyan játékok mögött dolgozik, mint a Crysis, vagy az Aion.

Ez azért jó hír, mert eddig csak a nagyon drága iskolák voltak képesek a nem kevés pénzbe kerülő játékengine licenceket megvásárolni. Szintén jó hír azoknak a diákoknak, akik oylan koncepciókat találtak ki, amelyeket az eddigi eszközökkel nem voltak képesek kifejleszteni. Karl Hilton a Crytek UK igazgatója a következőt nyilatkozta:" Az egyetemek olyan tanulókat keresnek, akik ki akarják bontakoztatni kreativitásukat hogy az iparágnak olyan embereket adhassanak, akik tele vannak ötletekkel. Ehhez azonban praktikus tréningre, azaz oktatásra van szükség - így tudni fogják képességeik határait. Sajnos nagyon sok diákkal előfordul, hogy kilép az akadémiai képzésből, és fogalma sincs a valós világ realitásairól, milyen egy valódi videójátékot megcsinálni."

Csak azt tudjuk remélni, hogy előbb-utóbb minden cég felajánlja fejlesztőeszközeit az egyetemek számára, és nem csak Angliában, hanem Magyarországon is.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)