Hirdetés

Crysis - Már egymillió felett, folytatás és mozifilm

|

Eddig sem volt kérdéses, hogy nanoruhás hősünk kalandja folytatódik, ám a jelek szerint akár film is készülhet a rendkívül látványos FPS-ből.

Hirdetés

A kotaku munkatársa egy rövidebb interjú keretében a Crytek terveiről faggatta Cevat Yerli-t. A Frankfurtban élő, török származású fiatalember testvéreivel még 1997-ben alapította meg cégét, s azóta a Far Cry, majd a Crysis révén az ország első számú fejlesztőcsapatává avanzsálódtak. Tavaly már terjeszkedésbe is kezdtek, s Kiev mellett legnagyobb örömünkre Budapestet szemelték ki. A Crysis mellett jelenleg három projekt fut, melyekről egyelőre még nem rántották le a leplet.
Röviden "szólnék" az interjúról, melynek teljes szövege itt olvasható.
A Crytek azon kevés, világszerte elismert stúdiók közé tartozik, mely máig örzi függetlenségét. C.Y. szerint ez egyre nehezebb a növekvő költségigény, a fogyasztói szokások, stb. miatt, ám új lehetőségek nyílnak az online terjesztés, az egyszerűbb alkalmi játékok, illetve a Wii, az Xbox Live és a Playstation Network révén.
Arról, hogy egy nagyobb kiadó felvásárolja őket, csak akkor lehetne szó, ha a két cég vállalati kultúrája megegyezik, ellenkező esetben nem lehetne hatékonyan együttműködni. Ha valaha is sor kerülne erre, akkor csak szigorú feltételekkel egyeznének bele.
A Cry Engine 2 lassan ledolgozza hátrányát más, népszerű grafikus motorokkal szemben, hiszen most már multiplatform fejlesztésekre is alkalmassá tették.
C.Y. alig várja már, hogy kipróbálhassa a Ubisoft-nál házon belül készülő Far Cry 2-t, mivel az eddig látottak lenyűgözték.
Szóba került még a Far Cry filmváltozata is, amellyel kapcsolatban optimistán nyilatkozott. S ha már a filmeknél tartunk, akkor büszkén közölte, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások a Crysis megfilmesítéséről, s tervei szerint még ebben az évben tető alá hozzák a megállapodást.
Ami pedig a rajongók által várt folytatást illeti, Yerli becslései szerint két-három éven belül már játszhatunk is vele.
Úgy tűnik, okkal elégedettek a Yerli fivérek, hiszen az incrysis szerint megjelenése óta több, mint 1 millió példányt értékesítettek a kezdetben döcögős eladásokat produkáló játékból.

 

 

crysis.jpg

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)