Hirdetés

Crytek a kalózkodásról: "játszani szeretnek vele, de megvenni nem szeretik"

|

Lehet a Crysis 2-t szeretni, vagy sem, de egy igencsak "kétes" csúcs így is, úgy is a nevéhez fűződik: 2011 leginkább lekalózkodott játéka volt.

Hirdetés

A TorrentFreak üzemeltetői szerint ugyanis a Crysis 2-t több, mint 3920000 (majdnem négy millió) alkalommal töltötték le. Második lett ebben a versenyben a Call of Duty: Modern Warfare 3 3650000, míg a Battlefield 3 harmadik 3510000 letöltéssel.

A PC-s "kalóz TOP 5"-be még a FIFA 12 (3390000) és a Portal 2 (3240000) került be.

Összehasonlításképp a "legjobban kalózkodott" konzol játékok: Gears of War 3 (X360) - 860000 , Super Mario Galaxy 2 (Wii) - 1200000 letöltés.

A nem túl dicső "nyertes" pozíciója miatt egy interjúban nemrég megkérdezték Rasmus Højengaard vezető kreatív igazgatót, hogy terveznek-e valamit tenni az ijesztően nagy méretű kalózkodás ellen. 

"Egyelőre nem mondhatok semmit. Sajnos nem nyerhettünk semmilyen díjat a legtöbbször illegálisan letöltött játék után. Azonban persze, ez egy olyan szituáció, amellyel mindenképp foglalkozni szeretnénk. Az már biztos, hogy az emberek játszani nagyon, de vásárolni kevésbé akarják a játékainkat. Mindent meg fogunk tenni a jövőben ez ellen a trend ellen, de hogy pontosan mit, azt egyelőre még magam sem tudom biztosan." 

Személyes megjegyzés: ezek csak a TorrentFreak által adott adatok, vajon mennyivel több lehet a valóság, az illegális Crysis 2 kópiák valódi száma? 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)