Hirdetés

Crytek - komoly gondok voltak a CryEngine 3 konzolra portolásával.

|

A Crytek bejelentette, hogy komoly problémáik voltak a CryEngine 3 konzolokra történő portolásávál a Crysis 2 készítése közben.

Hirdetés

A Gamereactornak adott interjúból kiderült, hogy a fejlesztők akarata volt a PC exkluzivitást elhagyni és konzolokra is fejleszteni.

Az eredménynek egy olyan játéknak kell lennie, amely PC-n és konzolokon is fut anélkül, hogy bármelyik tulajdonosai úgy éreznék, hogy őket "becsapták".

"A legnagyobb kihívás a CryEngine 3 fejlesztésében a megfelelő skálázási képesség volt úgy, hogy megmaradjon a vizuális minőség és a teljesítmény is" - nyialtkozta Cevat Yerli.

"Ez mindig nagy kihívást jelent; problémák mindig történnek, de nagyon büszkék vagyunk rá, hogy meg tudtuk oldani ezeket a gondokat és ezt be is tudtuk bizonyítani jónéhány Crysis 2 engine bemutatóval" - tette hozzá a Crytek CEO-ja.

"Úgy gondolom, hogy konzolos játékosok számára a Crysis 2-ben a nagyfokú szabadság lesz a legérdekesebb. A Crysis játékmenete sosem volt sandbox alapú, hanem jó rálátást adunk a végrehajtandó feladatra, hogy a játékos jól eltervezhesse és végrehajthassa küldetését, ellenfeleinek legyőzését."

"Abban van nagy szabadsága a játékosnak, hogy milyen tervet követ, milyen fegyvert és a környezettel való milyen akciót választ. Ezt hívjuk Veni Vidi Vici játékélménynek - azaz Jöttem, Láttam, Győztem - s ez elég friss dolog lesz a konzol-piacon."

"A PC-s játékosok számára a Crysis 2 szerintem még nagyobb játékélményt, még szebb kinézetet és akadálymentesebb futást ad majd - és senki sem fogja becsapva érezni magát bármilyen platformon is éli át a tapasztalatot" - fejezte be mondanivalóját Cevat Yerli.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)