Hirdetés

Játékkiadó lesz a Crytek

|

Saját kezébe veszi játékai kiadását a Crytek, az első házon belül gondozott cím a Warface.

Hirdetés

Nem sokkal ezelőtt még arról szólt a fáma, hogy Európa boldogabbik felén, és a tengerentúlon a Trion Worlds bábáskodása mellett lát majd napvilágot a Crytek free2play lövöldéje. A Warface, amiért az oroszok megőrülnek, nem kevesebbet ígért, mint AAA-szintű minőséget ingyen, mégpedig a CryEngine 3 jóvoltából.

Hogy pontosan mi vezetett a szakításhoz, azt nem tudjuk, ám az most már eldöntött tény, hogy a Crytek saját kezébe veszi a játék kiadását. Ennek előzményeként még tavaly felfogadták a Yerli-fivérek Dirk Metzgert, az NCsoft egykori marketingigazgatóját, hogy hozza létre a frankfurti központú cég saját kiadóját.

"A Warface tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy mi magunk hozzuk forgalomba. Mostanáig azon dolgoztam, hogy létrehozzam az ehhez szükséges belső infrastruktúrát: terméktámogatás, hálózat, közösség, marketing stb." - nyilatkozta Metzger az MCV munkatársának.

"A Warface az első ilyen termékünk, de reméljük, hogy majd bővíteni tudjuk a portfóliót. Nem csak a játékot adjuk tehát, hanem mindent, ami hozzá tartozik. Ugyanazt az elismerést szeretnénk kivívni kiadóként, mint aminek a Crytek, mint minőségi játékok fejlesztője örvend. Mindemellett persze együtt dolgozunk majd más kiadókkal dobozos termékeink piacra juttatása kapcsán. A két üzleti modell remekül megfér egymás mellett és hosszú távon is fenntarthatónak ígérkezik."

Konyhanyelven ez annyit tesz, hogy a free2play címeket a Crytek igyekszik a jövőben partnerek bevonása nélkül, egymaga kiadni, míg a hagyományos, dobozos játékokat (pl.: Ryse: Son of Rome és Homefront 2) nagyobb kiadók égisze alatt jelenteti meg továbbra is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)