Hirdetés

Counter Strike: Global Offensive - átalakult a matchmaking-rendszer

|

Nemrég befutott a legújabb frissítés a Valve lövöldéjéhez, és egy elég fontos változást hozott.

Hirdetés

Továbbra is a CS:GO az egyik legnépszerűbb e-sport játék, de Steamen is előkelő helyet foglal el játékosszám alapján, és annak ellenére, hogy már nem egy új alkotásról van szó, a fejlesztők még mindig igyekeznek tökéletesíteni. Most például az egyik legfontosabb elemén, a matchmakingen is alakítottak.

Hirdetés

Az új patch megérkezésével hivatalosan is véget ért az Operation Hydra, de két játékmód, a 2v2 Wingman és az alacsony gravitációs móka, a Flying Scoutsman benn maradtak a játékban. A játékbeli rangok új ikonokat kaptak, de ami ennél is fontosabb, az az átdolgozott matchmaking rendszer.

A Valve eddig a Prime funkció segítségével igyekezett kiszűrni a csalókat és a szabálysértőket, de ez nem bizonyult túl jó megoldásnak, így most bevezetésre kerül a Trust Factor. Ennek a megoldásnak az a lényege, hogy a matchmaking során a rendszer nemcsak a játékosok rangját és a Prime-státuszát veszi figyelembe, hanem azt is, hogy például mennyit játszanak a CS:GO-val, milyen gyakran jelentik őket csalásért, vagy épp azt, mennyi időt töltenek el a Steam-fiókjukon található többi játékkal.

Az első tesztek azt mutatták, hogy az új Trust-rendszer valóban javított a játékok minőségén, de a jövőben valószínűleg még tovább finomítják majd ezt a megoldást a Valve fejlesztői. Saját Trust Factorunkat nem láthatjuk, és a stúdió sem árulja el, hogy pontosan mi alapján kerül kiszámításra a dolog, de úgy tűnik, hogy nemcsak az számít, hogy mennyire játszunk szabályosan a CS:GO-ban, hanem az is, hogy miként viselkedünk a Steamen, illetve a platformon található többi játékban.

Ti tapasztaltatok már valami változást ennek köszönhetően?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)