Hirdetés

Csak 10 év kellett hozzá, hogy valaki megszerezze a Final Fantasy XIV mind a 2751 achievementjét

|

Az összegyűjtött Final Fantasy XIV érdemrendek között vannak olyanok, melyeknek beszerzése évekig is eltart.

Hirdetés

Bármelyik játékban jóleső érzés, amikor az ember teljesíti annak összes achievementjét, de ez különösen igaz az MMORPG-k esetében. Ezek a szolgáltatások pár havonta bővülnek, átalakulnak és folyamatosan változnak. A többségük hosszú grindokkal próbálja lefoglalni a játékosait, így az achievementeket is sokáig tart begyűjteni. Nincs másképp ez a Final Fantasy XIV-gyel sem, aminek 10 év után először végre meglett az első "bajnoka".

A japán Garuda szerver egyik lakójáról derült ki, hogy teljesítette a több mint 2000 achievementet augusztus 27-én, és ezzel úgymond "kijátszotta" a Final Fantasy XIV-et. Minden, a játékban elérhető érdemérmet begyűjtötte, így valamelyest vicces volt, hogy rengeteg megpróbáltatás után pont a The Man, the Myth, the Legendet hagyta a végére, ami egyébként csak annyiból áll, hogy beszélgetni kell néhány NPC-vel.

Hirdetés

Ez azért hatalmas szó, mert bár az FFXIV meglehetősen "laza" MMORPG-nek számít, az achievementjei között brutális kritériumok vannak.

A JP player has become the first player to complete 100% of currently obtainable achievements in the game
byu/PrismaticParrot inffxiv

Az összes kitüntetés megszerzéséhez például a játékosnak teljesítenie kell minden Ultimate Raidet (ezek legendásan nehéz harcok, melyek sokszor hónapokig tartó gyakorlást igényelnek), egyedül kell végigküzdenie mindhárom Deep Dungeont, és az összes Extreme Trial és Savage Raid is rá hárul. Ezek egyenként is igen komoly kitartást igényelnek, de mindet lepörgetni valóban komoly teljesítmény.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A fentiek persze nagyrészt a játékos képességein múlnak, de vannak olyan kihívások is, melyek igazából csak időt és türelmet követelnek. A PVP achievementhez például 3000 meccset kell nyernünk Frontline módban, ahol véletlenszerűen kapjuk a csapattársakat. Rengeteget kell próbálkozni ennyi győzelem begyűjtéséhez, és akkor még meg se említettük a Levequest grindot, a Hunting Markokat és egyebeket, melyek összeszedése évekig is eltarthat.

A slusszpoén, hogy MMO-ról lévén szó, a játék folyamatosan bővül, ami ma meg is történt. A Final Fantasy XIV legújabb frissítése épp most futott be, így a legendás srác folytathatja is kalandjait. A Endwalker kiegészítő még néhány hónapig marad, és a mai után még egy tartalmi csomagot fog kapni, de azt követően már a Dawntrail felé kacsingatunk majd. Ez egy élet munkája lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)