Hirdetés

Csak idő kérdése a hordozható Xbox

|

A Microsoft továbbra sem tett le arról, hogy saját fejlesztésű marokkonzollal rukkoljon elő.

Hirdetés

Az idei E3 előtt újfent felröppentek a Microsoft marokkonzoljával kapcsolatos pletykák. A legutolsó változat szerint ZuneX néven egy mobiltelefonként is használható, XBLA és ZuneX originals játékokat futtató készülék tört volna a Nintendo DS és a PSP babérjaira. A verebek csicsergése végül szárnyaszegett sült kacsaként kenődött fel a hivatalos közleményekkel megtámogatott józan ész falára.

Bár a ZuneX nem bizonyult többnek hagymázas rémálomnál, a Microsoft tervei között szerepel, hogy egy napon a marokkonzolok piacán is megszorongassák a riválisok mogyoróit, képletesen értve persze. Shane Kim (a Microsoft Game Studios korábbi feje most már a stratégiai tervezést és fejlesztést felügyeli) a Kikizo munkatársainak nyilatkozva árulta el, hogy egy pillanatra sem feledkeztek meg a kézikonzolokról. Nem is az a kérdés, hogy lesz-e, hanem az, hogy mikor. Jelenleg egyszerűen nincs elegendő erőforrásuk egy ilyen jellegű projektre, a nappalik új slágerének ígérkező Natal alaposan lefoglalja őket.



Az Xbox Live azonban a nem túl távoli jövőben egy olyan szolgáltatással fog bővülni, amelyik más platformokon is alkalmazható lesz. Az tehát nem kérdés, hogy beszállnak-e a versenybe, de még korántsem döntötték el, hogy miként tegyék ezt: fejlesszenek netán egy teljesen új készüléket, esetleg saját mobiltelefont, vagy maradjanak továbbra is a Windows Mobile által kitaposott ösvényen, s annak útelágazásait térképezzék fel.
Ti mit gondoltok, lesz valaha is Microsoft-féle marokkonzol? Ha igen, akkor milyennek képzelitek el?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)