Hirdetés

Csődbe ment a Circuit City

|

A mai napon úgy látszik, csak gazdasági hírek vannak, a játékfejlesztők tuti alszanak még.

Hirdetés

A gazdasági válság újabb áldozata egy patinás amerikai cég a Circuit City. Március végéig az elsősorban videójátékokkal foglakozó üzletlánc mind az 567 áruháza bezárásra kerül. A 34.000 alkalmazott az utcára kerül, és a 60 éves üzletlánc eltűnik a történelem süllyesztőjében. Még tavaly novemberben indult meg a csődeljárás a cég ellen, de akkor még volt esély a menekvésre, hiszen több érdeklődő is akadt, aki felvásárolta volna a Circuit City-t. A tárgyalások azonban zátonyra futottak, és mivel a cég fizetésképtelenné vált, vége a műsornak. A volt alkalmazottak élesen bírálják a cég vezetőségét, szerintük ugyanis a sok hibás döntés juttatta ide a neves céget. Költségmegtakarítás címén ugyanis a Circuit City kirúgta legtöbb régóta ott dolgozó, tapasztalt emberét, akik újra megpályázhatták állásukat, mint kezdők - természetesen jóval alacsonyabb fizetésért. Ami történt, megtörtént, hiába az elmélkedés, elemzők szerint pedig a konkurencia - a Best Buy és a Wal-Mart - megnövekedett piaci részesedésre, és magasabb bevételre számíthat az idén. Meglepő.

 

circuit.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)