Hirdetés

Csődeljárás alatt a JoWooD

|

Az osztrák kiadó közel került ahhoz, hogy végérvényesen lehúzza a rolót.

Hirdetés

Novemberben hozta nyilvánosságra a JoWooD Entertainment AG, hogy az aktuális pénzügyi év első felét kerek 20 millió eurós veszteséggel zárta. Iparági források szerint az Arcania: Gothic 4 elhúzódó fejlesztése, a tervezettnél magasabb kiadások, és a várakozásokat jócskán alulmúló bevételek vezettek csődközeli állapothoz.



Az osztrák kiadó csak a napokban hozta nyilvánosságra, hogy beperelte a KOCH Media GmbH-t (a Deep Silver anyavállalata), amiért az egy 2006-ban tőkeemeléssel induló, végül sikertelennek bizonyult szerkezetátalakítás során 6,4 millió 1 euró névértékű részvény kibocsátását követelte meg a JoWooD-tól, ám cserébe mindössze 4,04 millió euró értékben teljesítette az általa vállaltakat, vagyis a különbözettel és annak kamataival máig adós maradt.



A JoWooD vezetősége részben ettől, részben átütemezett hiteltörlesztéstől és újabb befektetők bevonásától azt várja, hogy 90 napon belül talpra sikerül állítani a céget, és szavatolni annak működését. Ha nem, akkor rövidesen újabb nevet véshetünk a versenyből kihullott kiadók és fejlesztők fejfájára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)