Hirdetés

Csődközelben a GRIN

|

A Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter két részének PC-s változatával ismertté lett svéd fejlesztőcsapatot már csak egy hajszál választja el a bezárástól.

Hirdetés

A Gamasutra tudomására jutott információk szerint a stockholmi központú GRIN súlyos anyagi gondokkal küzd, minek következtében munkatársaik jó részétől kénytelenek voltak megválni. Nem kizárható, hogy rövidesen csődöt jelent, és lehúzza a rolót.



Bár az 1997-ben létrejött, barcelonai stúdióval is rendelkező svéd csapatnak az elmúlt hat hónapba három megrendelést is sikerült teljesítenie, sem a Bionic Commando, sem a Wanted: Weapons of Fate, sem a trojka legrosszabbjának mondható Terminator: Salvation nem bizonyult képesnek arra, hogy lenyűgözze a kritikusokat, illetve pénztárcájuk kinyitására ösztökélje a játékosokat.



Az IDG svéd nyelvű írása szerint a göteborgi és a barcelonai stúdió összes munkatársát szélnek eresztették, s már csak a stockholmi központ túlélésére van némi remény. A Gamasutra forrásai szerint azonban ott is válságos a helyzet, ugyanis arra kérte a vezetőség a munkatársakat, hogy ne menjenek be dolgozni. Máskor talán örülnének ennek, de a gazdasági világválság idején sejthetjük, hogy ez nem sok jót jelent.



Kapcsolódó hír, miszerint a sintén stockholmi Fatshark (pufók cápa:)) a napokban jelentette be western stílusú multiplayer lövöldéjét Lead & Gold: Gangs of the Wild West címmel. A cég a GRIN saját fejlesztésű grafikus motorját (Diesel) használja a projekthez, ráadásul az ismertebb csapat a Fatshark egyik részvényese. Amennyiben a GRIN bukna, akkor vélhetően ezt a játékot is temethetjük.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)