Hirdetés

Csökkenhet a PlayStation 5 ára

|

Egy többnyire jól értesült szivárogtató szellőztette meg a hírt.

Hirdetés

A három gyártó közül a Sony lépte meg elsőként, hogy az inflációra hivatkozva feljebb tornázza konzolja árát az Egyesült Államok kivételével (ahol azért még időnként szoros tud lenni a verseny a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S között) mindenhol. Nemrég aztán a Microsoft is beadta a derekát, egyszerre lett drágább az Xbox Series X és a Game Pass.

Elképzelhető azonban, hogy a redmondiak hamarosan kénytelenek lesznek újrakalkulálni az árakat, mivel egy friss pletyka szerint olcsóbb lehet a PlayStation 5, és emiatt még tovább növelheti előnyét riválisával szemben.

Hirdetés

Néhány hete már több európai kereskedés is elkezdett kisebb-nagyobb engedményt adni PlayStation 5 vásárlásakor (még 100 eurós kedvezményre is volt példa), ami összefüggésben állhat az új modell (az egyszerűség kedvéért nevezzük PlayStation 5 Slimnek) közelgő megjelenésével. Akárcsak a többnyire jól értesült szivárogtató, billbil-kun kizárólag emojikból álló tweetje, melyből az olvasható ki, hogy jelentős PlayStation 5 árcsökkenés várható az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban is, méghozzá rövid időn belül. És amennyiben ott mérséklődnek az árak, akkor remélhetőleg más piacok is igazodni fognak hozzájuk.

A billbil-kun által sugalltak nem tűnnek teljesen elképzelhetetlennek, hiszen ha tényleg még idén befut az új hardver, akkor logikus lenne, hogy a Sony kisöpörje a készletet, és megszabaduljon a még el nem adott régebbi modellektől.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)