Hirdetés

Csúszik az Ark 2, de van egy nagyon jó hírünk is

|

Újabb halasztást kapott a Studio Wildcard várva várt játéka.

Hirdetés

A hivatalosan 2017-ben megjelent Ark: Survival Evolved minden idők egyik legsikeresebb túlélőjátéka, így rengetegen várják nagy reményekkel az Ark 2 címen érkező folytatást, amely tavaly a dinoszauruszon lovagló Vin Diesellel igyekezte tovább tüzelni a rajongók vásárlói kedvét.

Az eddig 2023-ra ígért MMORPG korábban már átesett egy halasztáson, most pedig egy újabb csúszást jelentett be a fejlesztő Studio Wildcard, cserébe viszont egész pofás vigaszdíjjal szolgálnak.

Hirdetés

A blogposzt formájában megejtett beharangozó egészen 2024 végéig tolta az Ark 2 megjelenési ablakát, amit a készítők azzal indokolnak, hogy ki szeretnék használni a játékot hajtó Unreal Engine 5 teljes potenciálját.

"Ahogy egyre többet tudunk meg a motorról és fejlesztjük a folytatást, a munkafolyamatainkat is úgy alakítottuk át, hogy alkalmazkodjunk ehhez az új, következő generációs paradigmához, ezek miatt pedig a fejlesztéshez is több időre van szükségünk.

- írja a bejegyzés.

A játék PC-re, Xbox Series S|X konzolokra és az előfizetős Game Pass katalógusba is érkezik, PlayStation 5-ön és előző generációs konzolokon viszont hiába keressük majd.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezzel azonban vége a rossz híreknek, a Studio Wildcard ugyanis bejelentette, hogy cserébe még az idén leteszi az asztalra az Ark: Survival Evolved remasterelt, Unreal Engine 5-ös kiadását, amelyet next-gen konzolokon és PC-n is élvezhet a nagyérdemű. A felújítás Ark: Suvival Ascended címen érkezik 2023 augusztusi megjelenéssel, a felturbózott látvány mellett pedig számos extrával fog támadni.

Ilyenek a rajt után, frissítés formájában bekerülő "non-canon" DLC-k, a cross-platform multiplayer, a cross-platform modding, a teljesen támogatott játékmódként integrált Survival of the Fittest spin-off, és egy seregnyi játékmechanikai finomhangolás, melyekről részletesen olvashatsz a fejlesztőcsapat közleményében.

A csomag árazását viszont egész érdekesen oldották meg: PC-n és Xbox konzolokon nem lehet majd önállóan megvásárolni a játékot, hanem csupán az 50 dollárért kínált ARK Respawned Bundle keretében, amelyben a jóval később befutó Ark 2 is benne lesz. A PlayStation 5-ön viszont nem debütál folytatás, ezért itt önállóan, 40 dollárért kínálják az Ark: Survival Ascendedet.

A Studio Wildcard egyúttal azt is bejelentette, hogy frissítéseket kap a Survival Evolved switches kiadása, az Ultimate Survivor Edition, valamint az Ark: Mobile is, a játék világában játszódó animációs sorozat munkálatai pedig már előrehaladott fázisban járnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)