Hirdetés

Csúszik az új Need for Speed, az ok nem más, mint a Battlefield 6

|

Az EA-nél prioritást élvez a háborús lövölde fejlesztése, ezért a Criteriont is bevonják a munkába.

Hirdetés

Február elején maga az Electronic Arts nagyfőnöke, Andrew Wilson árulta el a negyedéves befektetői tájékoztatón, hogy még az idei ünnepi szezonban piacra szeretnék dobni a Battlefield 6-ot. A megbeszélésen Blake Jorgensen, a cég pénzügyi elnöke is bizakodó hangot ütött meg, kijelentve, hogy minden korábbi BF-nél pörgősebben halad a játék fejlesztése.

A legfrissebb hírek alapján azonban a főnökség mégsem lehet olyan elégedett a tempóval. Laura Miele, az EA stúdiókért felelős vezetője ugyanis a Polygonnak adott interjújában bejelentette, hogy egy évvel elhalasztották a soron következő Need For Speed megjelenését, hogy a fejlesztő Criterion besegíthessen a DICE-nak a Battlefield 6 munkálataiba.

Hirdetés

Miele a járványhelyzet miatt bevezetett otthoni munka akadályaival, illetve azzal indokolta a döntést, hogy a Criterion és a DICE már korábban is dolgoztak együtt (például a Battlefield V battle royale módján). A Need for Speed csúsztatását a Codemasters felvásárlása is megkönnyíti, mivel így az EA az NFS halasztásával sem marad versenyjáték nélkül 2021-ben.

A vezető arra is kitért, hogy nem a Criterion feje fölött határoztak a következő Need for Speed megjelenésének csúsztatásáról.

"Semmiképp sem hoztunk volna meg egy ilyen döntést a bevonásuk és a velük folytatott tárgyalás nélkül. Már dolgoztak a Battlefronton, dolgoztak a Battlefieldeken, és nagyon szoros, együttműködő partnerséget ápolnak a DICE-szal. Biztos vagyok benne, hogy ez egy eléggé pozitív győzelem lesz számukra."

Miele tehát nem kételkedik a döntés helyességében, s bizonyára mi sem fogunk, ha végül idejében, megfelelő minőségben fut be a Battlefield 6. A pénzügyi vezető ugyanakkor fontosnak tartotta leszögezni, hogy az NFS-t nem vették el a Criteriontól, így biztosan ők készítik el az immáron 2022-ben várható következő epizódot. Ez persze nem is meglepő, hiszen a Criterion csak tavaly kapta vissza a kormányrudat a szériával felsülő Ghost Gamestől.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)