Hirdetés

Cthulhu-rajongóknak készül két, frissen bejelentett horrorjáték

|

A Stygian: Outer Gods és a Decadent alkotói is a kozmikus horror atyja, H. P. Lovecraft munkásságából merítettek ihletet.

Hirdetés

Izgalmas évek várnak a lovecrafti horror kedvelőire, hiszen a közelmúltban leleplezett The Sinking City 2, valamint a Worshippers of Cthulhu mellé két újabb játékot is felírhatnak a várólistájukra. Mindkettőt a korábban 1C Entertainment néven futott, ám a Tencent általi felvásárlást követően Fulqrum Publishingre átnevezett kiadó vette a gondjaiba.

Ez a döntés már csak azért sem meglepő, mert a vállalat portfóliójából eddig sem hiányoztak az ilyen stílusú alkotások. Lovecraft's Untold Stories 1-2, Forgive Me Father 1-2, The Fold: Ingression, Stygian: Reign of the Old Ones és így tovább.

Hirdetés

Hozzájuk csatlakozik az utóbbi spin-offjaként és előzményeként a Stygian: Outer Gods, amely immáron nem a régi Falloutokat vagy az Arcanum of Steamworks and Obscurát idézőt szerepjáték, hanem egy RGP-elemekkel feldobott, belsőnézetes túlélőhorror. A Misterial Games alkotásában egy hajótörött zsoldos szerepében kell fényt derítenünk Kingsport és a településnek otthont adó sziget rémálomba illő rejtélyeire.

Miközben válaszokat és kiutat keresünk, olyan eseményeknek leszünk szemtanúi vagy részesei, amelyek azzal fenyegetnek, hogy elveszítjük az eszünket. Mentális állapotunk pedig rányomja a bélyegét a harcot, felfedezést és puzzle-ök megoldását kraftolással ötvöző játékmenetre. Idővel új képességekre tehetünk szert, és előbb-vagy utóbb szembesülünk döntéseink megmásíthatatlan következményeivel is.

A másik új versenyző egy történetközpontú FPS az Incantation Gamestől Decadent cjmmel. Ebben a játékban John Lorn, egy első világháborús veterán, hivatásos felfedező és okkultista bőrébe bújunk, aki a Miskatonic Egyetem elveszett expedíciója nyomába ered abban bízva, hogy így megtalálhatja a tőle elhidegült fiát is.

A kaland során rá leselkedő rémségek ellen nem csak az 1920-as évek hagyományos fegyvereivel, de az okkult tudományok erejével, és idegen biofegyverekkel is tud védekezni, az utóbbit egy különös parazita teszi lehetővé, ami őt választotta gazdatestnek. A játék 2025-ben érkezik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)