Hirdetés

Dead Space Extraction - Bukás lenne?

|

Gyakorlatilag érdektelenségbe fulladt a Wii-re tervezett on-rails shooter amerikai premierje.

Hirdetés

Az eladásokat figyelő NPD Group nyilvánosságra hozta, hogy a bolti megjelenést követő első öt napban kevesebb mint 9300 Dead Space Extraction kópiát emeltek le úgy a polcokról, hogy azok rövid vizslatás után nem kerültek vissza helyükre.



Persze, egyelőre korai lenne még bármiféle következtetést levonni, s lándzsát törni azon állítás mellett, hogy a Wii kizárólag a casual réteg konzolja lenne. Nem véletlen a kérdőjel a főcím végén.
Az mindenesetre tény, hogy a két Sega-féle akciójáték (MadWorld, The Conduit) után egy harmadik, a Dead Space Extraction is alulmúlta az elvárásokat. A Sega annak ellenére nem adja fel, hogy előbbi 66 ezer, utóbbi 72 ezer példányt ért el az Államokban pályafutása első hónapja alatt. Legközelebb az ókori Róma arénáinak szellemét igyekszik megidézni a Gladiator A.D. segítségével.



Ami az EA játékát illeti, ha a későbbiekben sem fedezik fel maguknak a Wii-tulajok, akkor a kiadó kénytelen lesz revideálni korábbi álláspontját és visszatérni az EA Sports Active által fémjelzett ösvényre.
Ismerünk azonban még egy versenyzőt, aki lát fantáziát a Wii konzolra készített erőszakos, felnőtt besorolást kiérdemlő játékokban. Ez nem más, mint a Bethesda. Érdeklődve várjuk, ők mivel próbálnak majd betörni a téma iránt látszólag nem túl fogékony piacra.

Ti mit gondoltok, van értelme ezeknek a próbálkozásoknak? Van rá esély, hogy a hardcore rétegnek szóló játékok sikert arassanak Wii-n?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)