Hirdetés

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles teszt - ilyen egy rajongóknak címzett szerelmes levél

|

Igazán dicséretes, hogy a sztorimód mellett még multiplayerre is futotta a CyberConnect2 erejéből.

Hirdetés

Egy kezemen meg tudnám számolni azokat a shonen animéket, amik az elmúlt néhány évben maradandó nyomot hagytak bennem, de a Demon Slayer köztük van. Az Ufotable stúdió mesterien adaptálta Koyoharu Gotouge csodálatos történetét: az animációs stílus gyönyörű, a zenei betétek ütősek, a sztori pedig egyszerűsége ellenére is magával ragadó. Mindezt most sikerült a Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chroniclesszel a monitorjainkra is átültetni.

A videojátékos adaptációt ugyanaz a CyberConnect2 intézte, amelyiknek a Naruto Ultimate játékokat, a JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle-t és a Dragon Ball Z: Kakarotot is köszönhettük. A CC2 csapata tapasztalt az animék területén, és az Ultimate Ninja Storm 4-gyel gyakorlatilag tökélyre fejleszteta azt a formulát, amit most a Demon Slayerhez is felhasznált.

Hirdetés

Az elbűvölt vér szaga

A Hinokami Chronicles egy 3D-s verekedős játék, amiben 2v2 harcokat vívhatunk. A karakterek irányítása nagyon egyszerű, mivel mindegyik ugyanazokat a sémákat használja, de a képességeik és statisztikáik jelentősen megbonyolítják az összecsapásokat. Hasonlóan a Naruto játékokhoz, itt is mindegy, hogy mit nyomkodsz: valamilyen látványos kombó akkor is össze fog jönni, ha csak ötletszerűen csapkodod a gombokat. Mindenkinek vannak Ultimate ütései, Boost és Surge módjai, valamint egy különleges csapása. A harcrendszer ennek ellenére mégis komoly mélységet rejt, ezt pedig csak 10 órát meghaladó gyakorlás után fogjuk megtapasztalni.

Nezuko kombóit teljesen máshogy kell megszakítani, mint Tanjiro csapásait. Zenitsu a levegőben ugrálva, villámként csipkedi el az életpontjaidat, míg Kyojuro lassabb, lángoló ütésekkel fog a földbe döngölni. Minden karakternél más az időzítés, mások a gyengeségek, mások a hatótávok. Lehet, hogy az egyik hős úgy üt, mintha két traktorral simogatna, de cserébe a védelmi értékei a padlóval vanak egy szinten. Ennek köszönhetően ténylegesen kompetitív jelleget tudott ölteni a Demon Slayer.

Mivel csak 12 karakter áll a rendelkezésünkre (plusz még hat extra, amelyek a már meglévő karakterek variánsai), a fejlesztőknek lehetőségük volt arra koncentrálni, hogy mindet egyedivé tegyék, és kiegyensúlyozzák az összecsapásokat. Most tehát nem az a helyzet, mint a Ninja Storm részekben, amelynek egyes irányítható szereplői csak a vicc kedvéért kerültek be, és a PVP csatákban az nyert, aki legjobbakat hozta el. Végre nincs egyértelmű rangsor, és emiatt imádni fogják a műfaj szerelmesei.

A végső választás

A karaktereket, az arénákat, a ruhákat, és a különböző kozmetikai extrákat mind-mind a körülbelül 10 órát felölelő sztorimódban oldhatjuk fel. A játék megpróbál mindent megtenni azért, hogy elmesélje az anime 26 részének történetét (és még sok extrát), de érződik a kampányon, hogy elsődlegesen azoknak szól, akik látták már a sorozatot.

Ez mondjuk nem feltétlenül baj. A CC2 nagyrészt megkíméli a rajongókat a hosszas ismétléstől, és a sztori fontosabb pillanatainak felidézésre koncentrál. Az animéből ismerős főbb ellenfelekkel hatalmas, látványos párbajokat vívhatunk, a döntő pillanatokban pedig felcsendülnek a sorozat legszebb, legütősebb dallamai. Ezekhez hozzájön még a mesteri szinkron (akár a japán, akár az angol verzióról beszélünk) és a gyönyörű grafikai tálalás, melyeknek köszönhetően összeáll a Demon Slayer rajongók álma.

Mindezek mellett számos mellékküldetést is kapunk két harc között és bejárhatjuk az anime világának fontosabb helyszíneit is. A "free roam" részeknél csak egy sprint gombot hiányoltam, valamint több interakciót vártam volna, mert bár az ezek alatt átélhető plusz sztoriszálak nélkül kevesebb lenne a történet, az esetek többségében csak dolgokat szedünk össze és emberekkel beszélgetünk, ez pedig hamar unalmassá válik.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A fentiek tükrében gondolom, már mindenkinek világos, de azért álljon itt leírva is: a Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles több tisztes iparosmunkánál. Vásárlás előtt mindazonáltal ajánlott megnézni az animét, mert sokat hozzátesz a játékélményhez. Aki ráharap a sorozatra, az nem fog csalódni a CC2 alkotásában sem, amelyben aztán számtalan izgalmas csatát vívhat meg.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles
A Demon Slayer és a verekedős játékok szerelmesei imádni fogják. Könnyű beleugrani, és élvezni a sztorit, de a PVP meglepő mélységeket rejt.
Ami tetszett
  • gyönyörű grafikai tálalás
  • mély harcrendszer
Ami nem tetszett
  • a free roam szekciók sokszor unalmassá válnak
  • a sztori érthetetlen lesz azoknak, akik nem ismerik az animét
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)