Hirdetés

DICE - jöhet a Linux is

|

A svéd csapat egy interjúban jelezte, hogy ők készek adoptálni a Valve által elképzelt Linux-centrikus világképet.

Hirdetés

A Valve legújabb ördögi terve a nappali terjeszkedést illetően sok változást hozhat. A cég Linux alapú operációs rendszere sok (főleg indie) fejlesztőnek beindította a fantáziáját, köztük a DICE-nak is, akik nagyon fontosnak tartják azt, hogy mielőbb legyen valaki aki hajlandó beugrani a mélyvízbe.

"Az első Xbox-nak a Halo-ra volt szüksége ahhoz, hogy rákapjanak az emberek. Általában csak egy kiváló játék kell ahhoz, hogy az emberek hajlandóak legyenek esélyt adni egy platformnak. A Linuxhoz nem nehéz hozzájutni, és csak egyetlen egy jó játék kell, hogy megfelelően motiválja a játékosokat" - jelentette ki Lars Gustavsson, a DICE kreatív igazgatója.

Gustavsson szerint a Valve féle operációs rendszer nagyban segít majd azon, hogy a fejlesztők több módon jussanak el a játékosokhoz, és a független csapatok is jobb helyzetbe kerülnek: "Nagyon izgalmasnak tartom, hogy mennyi új lehetőséget ad a vásárlók kezébe. Biztosra veszem, hogy a játékok - és legfőképp az ahogyan használjuk őket - teljesen másképp festenek majd 10 év múlva. A stream szolgáltatásokkal, és az új beviteli eszközökkel nem lepne meg, ha új hardver helyett inkább a jobb szolgáltatás lenne a vásárlók legfőbb igénye."

Gustavsson szerint remélhetőleg egy kis egészséges versenyen minden vásárló nyer majd, és a fejlesztők idővel kiaknázzák a benne rejlő lehetőségeket. Ti mit gondoltok? Van jövője a Linuxnak a játékok világában?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)