Hirdetés

Száz felhasználót perelt be egy játékfejlesztő

|

Jim Sterling kritikus után most a játékosokat pereli be a Digital Homicide stúdió, mert úgy gondolják, hogy szervezetten próbálják lerombolni a stúdió hírnevét.

Hirdetés

Amikor megjelent a Steam Greenlight, akkor zseniális ötletnek tűnt: platformot adott a kis, független játékfejlesztőknek arra, hogy bebizonyítsák a légjogosultságukat a piacon és megmutassák, hogy meg tudják mozgatni a nagyközönség fantáziáját. Sajnos ahogy telt az idő, egyre inkább kiderült, hogy ez a rendszer olyan viselkedésnek is teret ad, ami jó esetben megengedhetelen kéne, hogy legyen a játékiparban.

A Digital Homicide csapata elsősorban arról híres a Steam felhasználók körében, hogy silány minőségű játékokkal árasztja el a rendszert, ami természetesen fel van töltve Steames kártyákkal és egyebekkel, valamint a szavazatok manipulálásával el tudják érni, hogy a "játék" be is kerüljön a rendszerbe.

A stúdió nemrég 10 millió dollára perelte be Jim Sterling kritikust (aki nem mellesleg a kiváló The Jimquisition műsorvezetője is) azért, mert ők úgy gondolják, hogy hitelrontás szándékával húzta le iszonyatosan a játékaikat. Most egyel tovább mentek és bepereltek 100 (meg nem nevezett) Steam-felhasználót, ugyanis ők úgy látják, hogy ezek a játékosok egy "gyűlöletcsoportot" üzemeltetnek, aminek ők az elsődleges célpontja.

James Romine, a stúdió egyik alapítója 18 millió dollárt szeretne kapni a fentebb említett felhasználóktól, akiknek egyébként a kilétét is szeretnék megtudni. A perben rengeteg kommentet kiemeltek a Digital Homicides nevű csoportból, amelynek tagjai a stúdiót kritizálják, mert úgy gondolják, hogy csakis a vásárlók átverésére és lehúzására hajtanak.

Sajnos nagyon sok fejlesztő van, aki tényleg a legminimálisabb erőfeszítést sem hajlandó beletenni a játékaiba, hanem inkább a rendszer gyengepontjait kihasználva próbál profitot hajtani. Ha benne vagytok a jogi dolgokban, akkor itt elolvashatjátok az egészet:

Digital Homicide vs. Steam users by jschreier123 on Scribd

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)