Hirdetés

Digitális letöltés - egy milliárd dolláros üzlet

|

A Steam és Direct2Drive típusú digitális letöltés-szolgáltatások egyre népszerűbbek.

Hirdetés

Dorian Bloch, a GfK Chart-Track (ez egy eladási toplista) igazgatója azt nyilatkozta, hogy 2009-ben több, mint egy milliárd dollárosra várja az olyan letöltési szolgáltatások piacát, mint a Steam, Direct2Drive vagy a Metaboli.

Tavaly Bloch úgy jósolt, hogy 600 milliós lesz ez a piac és a kiadók türelmetlenül várják majd az adatokat, hogy beleírhassák ezeket üzleti jelentéseikbe - amelyektől az európai és amerikai piacok függenek.

"Ez egy hatalmas üzlet" - mondta Bloch a brightoni fejlesztői konferencián - "Az a kulcs számomra az egészben, hogy a kiadók támogatnak és bele akarják venni eladásaikat a különböző toplistákba.". Azonban azt hozzátette, hogy mivel nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű adat különböző kiadóktól, így elég nehéz tiszta képet adni videójáték ipar digitális eladásairól.

"A Sega azt kérdezte, mikortól tudnánk a Football Manager eladásait bevenni a toplistáinkba? Mi bevennénk őket, de nem szeretnénk csak egy kiadót a listákba tenni - kiegyensúlyozott megközelítést kell alkalmaznunk a kérdéshez" nyilatkozta Dorian Bloch.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)