Hirdetés

Digitális tartalmakat vesz el a PlayStation, hiába fizettek értük a felhasználók

|

Fájdalmas emlékeztető, hogy a digitális világban csak a használat jogát kapjuk meg a pénzünkért.

Hirdetés

Oka van annak, hogy a népi bölcsesség úgy hangzik, hogy "Az a tiéd, amit megeszel.", és nem úgy, hogy "Az a tiéd, amit megveszel." A benne rejlő igazságot még nehezebb tagadni, amikor egy gyorsvonat sebességével közelít felénk a jövő, melyben minden digitális, és semmit sem birtokolhatsz. Se zenét, se filmet, se játékot.

Természetesen akkor is csak a használat jogáért fizetsz, amikor leemeled az adathordozó korongot rejtő tokot a polcról, ám lényeges különbség a digitális vásárláshoz képest, hogy ha bármilyen jogi gikszer miatt arra kényszerül a kiadó, hogy eltüntesse az adott terméket az áruházakból, és akár még törölje is a felhasználói fiókokból, nem fog a képviselője hozzád beállítani, hogy a kézzelfogható kópiát követelje.

Hirdetés

A digitális tartalmak imént említett hátrányával a napokban számtalan PlayStation tulajdonos szembesült, ugyanis értesítést kaptak a PlayStation Store-tól, december 31-ével a tartalomszolgáltatókkal kötött tartalomlicencelési megállapodások értelmében nem tudják többé megnézni a korábban megvásárolt Discovery sorozatokat (Állítólag...,Deadliest Catch, satöbbi)  sőt mi több, azokat eltávolítják a videókönyvtárukból.

Fontos tisztázni, hogy a döntést nem a Sony hozta meg, hanem az adóleírás kedvéért kész filmeket is kukázó Warner Bros. Discovery a hunyó, de sajnos a PlayStation gyártója sem teljesen ártatlan a történetben, mivel a PlayStation 4 generáció kezdetén megszüntette azt a lehetőséget, hogy átvigyük a tartalmakat egyik eszközről a másikra.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)