Hirdetés

A DirectX 10-es kártyák MÁR MOST „elavultak”?!

|

Igazi bombaként robbant az a bejelentés, amelyet a SIGGRAPH 2007 nevű rendezvényen tett a Microsoft: a jelenleg piacon lévő DirectX10-es kártyák nem támogatják majd a DirectX 10.1-et, amelyet a Vista SP1-hez kapunk majd!

Hirdetés

Az Inquirer nevű magazin közölte elsőként e hírt, mely szerint a mostani DX10-es kártyáinkat hamarosan dobhatjuk ki a kukába, mert már „elavultak”. Ugyanakkor a Microsoft (mielőtt még a PC tulajok feldühödött tömege meglincselte volna őket…) gyorsan hozzátette az óriási felhördülést keltett hír kapcsán, hogy nem kell izgulni: „a 10.1-es újítások igazából teljesen lényegtelenek”. Két szót érdemlő (ám a designereket és játékosokat hidegen hagyó) új feature-ről van szó: a 32-bit floating point filtering (a 16 bites helyett, amely opcionális lehetőség volt a DirectX10-ben) és a 4-szeres AA (anti-aliasing) ezentúl kötelező standard feature-ök lesznek (jelen pillanatban a hardverfejlesztők állíthatják be szabadon az anti-aliasing mértékeket). Ez így elsőre tényleg nem hangzik vészesnek, de azért mégis csak meglepő lépés, hogy a „régi” kártyákat már nem is támogatja a DX10.1, illetve az a nagy kérdés, hogy a közeli jövőben mennyire forszírozza a Microsoft, hogy az újabb és újabb (a jelenlegieknél lényegesebb) változtatások inkább a „10.1-es” videokártyákat érintsék és a „régebbieket” már ne… Emellett pedig nyílván a hardvergyártó cégeknek is lesz ehhez pár szavuk...

shockedmonkeysmall.jpg
shockedmonkeysmall.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)