Hirdetés

Disney/Pixar - Animációs filmek özöne várható

|

Az Empire magazin online kiadása számolt be a Disney médiabirodalom terveiről, már ami az elkövetkező néhány évre tartogatott animációs filmeket illeti.

Hirdetés

John Lasseter (nemrég kapott életműdíjat a Velencei Filmfesztiválon) tájékoztatta a sajtó munkatársait a Pixart is magába foglaló animációs részleg rövidtávú, 2012 végéig értendő elképzeléseiről és céljairól.



A Pixar-féle Up! (Fel!) CGI mozi, valamint a kézzel rajzolt The Princess and the Frog (Ez utóbbi a levetített félórás rész alapján musical a javából. Tehát akik sikítófrászt kapnak az állandó énekléstől, azok inkább hagyják ki.) mellett tartogatnak néhány meglepetést is. Példának okáért itt van nekünk a Toy Story 3, valamint a Cars 2. A zártkörű londoni rendezvényen 3D-ben mutatták be a Toy Story 2 első tíz percét, valamint a harmadik epizód trailerét. A Toy Story 3-ban Andy megkezdi középiskolai tanulmányait, játékai pedig magára maradnak. Visszatér az összes régi szereplő, sőt a bőrnadrágos Mr. Pricklepants (szinkronhangja Timothy Dalton) személyében új karakterrel bővül a paletta. A levetített előzetesben Andy épp zsákba pakolja játékait, hogy felvigye őket a padlásra, amikor kishúga megzavarja. Ennek következtében Woody kint marad, a többiek szerencséjére. Andy mamája ugyanis szemétnek hiszi a zsákot, így kirakja a ház elé, hadd vigye csak az első erre tartó kukáskocsi. Még nem tudni hogyan, de a játékok végül egy óvodában kötnek ki, ahol kegyetlen gyerekek abuzálják szerencsétleneket.



A Cars 2 (idehaza bizonyára Verdák 2 címen fut majd) Villám McQueen valamint csapata kalandjait tárja elénk egy öt országot érintő versenysorozat keretein belül. Tokyo, a német Fekete erdő, az olasz Porto Corsa, egy 24 órás párizsi futam, valamint a londoni finálé féktelen száguldást és autós poénokat ígér.
A klasszikus Grimm-mese, az extrém hosszúságú hajzuhatagáról ismert Rapunzel főszereplésével egy CGI animációs film formájában elevenedik meg. Mandy Moore énekesnő lesz Rapunzel, Zachary Levi pedig Flynn Ryer, egy kalandos lelkű útonállót alakít. Az elmaradhatatlan dalbetétek szövegét, valamint a zenét Alan Menken jegyzi, Moore kisasszony pedig nyilván kihasznál minden lehetőséget arra, hogy dalra fakadjon.
Lasseter úr megerősítette, hogy ismét alaposan megcsavarják az eredeti mese sztoriját, vagyis hősnőnk 70 láb (kb. 21 méter) hosszúságú haját legalább boszorkányos ügyességgel forgatja majd, s nem vár arra, hogy eljöjjön érte a herceg, aki kiszabadítja a torony legfelső szintjén kialakított tömlöcéből.



A listának ezzel még korántsem értünk a végére, ugyanis 2011-ben mutatják be A.A. Milne Micimackójának egész estés kalandját. Ha hihetünk Lasseternek, a forgatókönyv írói végigrágták magukat a teljes kapcsolódó anyagon, feltúrták az archívumokat, végül találtak öt olyan történetet, amelyek soha semmmilyen formában nem kerültek még megfilmesítésre. Ezeket igyekeztek összefüggő sztorivá boronálni. Az alkotók az animációval a könyvek hangulatát oly módon próbálják visszaadni, hogy időnként a szereplők kapcsolatba lépnek az írott szöveggel, a színezés szándékosan tökéletlen (itt-ott fehér foltok keverednek a vízfestékre emlékeztető színek közé), jelenetváltáskor pedig lapoznak, akár egy könyvben.



A Pixar műhelyéből érkezik még a The Bear and the Bow című animációs film. Brenda Chapman rendezésében, a 10. századi Skóciában élő hercegnő, Merida (Reese Witherspoon) kalandos életébe nyerhetünk bepillantást. Fergus király (Billy Connolly), és Eleanor királynő (Emma Thompson) legnagyobb bánatára a vadóc leányzó inkább a Felföld zabolátlan szépségében gyönyörködik, minthogy a családi kastélyban töltse mindennapjait. A történetről még semmit lényegeset nem tudni azon kívül, hogy anya és lánya kapcsolata áll a középpontban, valamint egy boszorkány (Julie Walters) is megkarvarja a szálakat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)