Hirdetés

Dobozos vs. letölthető játékok - Eredmények 2009-ből

|

Az NDP elemzései szerint 2009 harmadik negyedévében 90% volt az dobozban eladott, kölcsönzött konzolos játékok aránya

Hirdetés

Az NDP foglalkozását tekintve kutat, méghozzá nem is kis dolgot: piacot. Egyik legújabb felméréséből például kiderült, hogy a dobozosan eladott vagy kölcsönzött konzolos játékok 90%-át tették ki az összes konzolra beszerzett játéknak az USA-ban, a digitálisan megvásároltakkal szemben.


PC fronton más a helyzet. A PC és a MAC, egy kalap alá véve a mobilokkal a portable rendszerekkel és az okostelefonokkal 79%-os arányt tud felmutatni, még mindig a dobozosan vásárolt játékok javára. A 2009 harmadik negyedévére vonatkozó vizsgálat kimutatta, hogy a PC, a MAC és a konzolok a legnépszerűbb platformok a játékosok körében közvetlenül utánuk a portable rendszerek, majd az okostelefonok zárják a sor. Továbbá az is kiderült, hogy az Xbox 360, a PSP és a DSi felhasználók körében a legelterjedtebb az iPhone és az iPod Touch játékra történő használata.


„Míg a kiskereskedelmi eladások továbbra is dominálnak a piacon, addig digitális letöltések tovább másznak fölfelé." - nyilatkozta Anita Frazier az NDP-től. „A kiadóknak és forgalmazóknak szemmel kell tartani ezt az üzleti modellt, és be kell építeniük azt a stratégiáikba." -tette hozzá. Még egy érdekesség amire fény derült: az illegális letöltések 72%-a a PC-t és a MAC-et érintette. Szomorú.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)