Hirdetés

Doodle 4 Google - 14 éves salgótarjáni srác a nyertes

|

Lezárult a Google logótervező pályázata, melyet egy 14 éves salgótarjáni fiú nyert meg.

Hirdetés

Közel 18 000 iskolás vett részt a Doodle 4 Google versenyen, amely arányaiban véve több, mint a más országok hasonló pályázatain résztvevők száma. Ezek közül választotta ki a zsűri azt a 60-at amelyekre szavazni lehetett, majd hosszú gondolkodás után megszülettek a győztes művek.

A fődíjat, azaz a lehetőséget, hogy június 15-én 0:01 perctől egészen éjfélig az ő logója díszítse a Google Magyarország honlapját egy 14 éves salgótarjáni fiú, Kovács Illés nyerte, akinek emellett iskolája, az Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola 1 millió forint támogatást kapott. Ez még nem minden, ugyanis egy laptopot, valamint egy zürich-i utazást is magáénak tudhat. Illés így nyilatkozott az alább látható alkotásról: "Számomra ez a két dolog jellemzi legjobban Magyarországot: a matyó hímzés és a Rubik-kocka”. „Nagyon örülök Illés sikerének, bízom benne, hogy ez az eredmény ugródeszka lehet számára. Nagyon jó volt látni, hogy a gyerekeket mennyire motiválja ez a verseny, hiszen egyik kedvenc témájukhoz, a világhálóhoz is kapcsolódik, miközben a felajánlott nyeremények is igen vonzóak voltak számukra" - mondta el Kovács Illés rajztanára, Karácsony Zsuzsa.

A versenyre összesen négy korcsoportban lehetett nevezni, melyekben a Balázs Áron grafikus, Boros Lajos műsorvezető és képzőművész, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója és Oroszlán Szonja színművész alkotta szakmai zsűri választotta ki a nekik leginkább tetsző alkotásokat. Az így kikerült, a Műcsarnokban július 31-ig ingyenesen megtekinthető 60 mű közül a több, mint 100000 szavazó végül korcsoportonként egyet ítélt a legjobbnak, melyeket alább láthattok. Mindenkinek szívből gratulálunk!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)