Hirdetés

DOStalgia - 30 éves a PC!

|

Ebből az alkalomból a Közlekedési Múzeum új időszaki kiállítást nyitott meg, ahová mindenképp érdemes ellátogatni!

Hirdetés

1981-ben, 30 éve jelent meg a legelső PC, az IBM PC. Hála az IBM, az Intel és a Microsoft együttműködésének.

A PC megjelenését a 10 évvel korábban, 1971-ben elkészült első mikroprocesszor, az Intel 4004 tette lehetővé. Ezzel a procival összehasonlítva a 2011-es Intel® CoreTM új generációs processzorokat négyezerszeres gyorsulást és négyezerszer kevesebb energiaigényt kapunk.

Les Vadasz, a világ első mikroprocesszorának vezető konstruktőre személyes üzenetet küldött a DOStalgia - 30 éves a PC kiállítás látogatóinak:
„Az első mikroprocesszor 2300 tranzisztorból épült fel. Mára ez a szám a milliószorosára nőtt… több mint 2 milliárdnál tartunk! Az elmúlt évtizedekben ez a technológia gyökeresen megváltoztatta mindennapi életünket, a munkánkat és a számítógépes játékok világát is. Nagy utazást tettünk és a forradalom folytatódik…”

Számos ritka relikviát is megleshetünk, ha ellátogatunk a Közlekedési Múzeumba, pl. az emlegetett Intel 4004 processzort, az IBM PC elődjét, az IBM Displaywriter, sőt, az első magyar gyártású PC-t is, a Proper-t. A kiállítás bemutatja az Intel termékpalettáját, processzorait, valamint azt a korai e-book olvasót és néhány más olyan tárgyat, amelyet Charles Simonyi ajándékozott édesapjának, Simonyi Károly fizikus professzornak.

A kiállítást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum rendezte az Intel Hungary Ltd. magyarországi közvetlen kereskedelmi képviselete és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, Nagy Károly magángyűjtő együttműködésével.

 A kiállítás 2011. december 24-ig látható, érdemes ellátogatni rá!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)