Hirdetés

Dota 2 - The International 2013 beszámoló

|

Idén is Seattle adott helyet az év legnagyobb Dota 2 versenyének, amelyen a világ 16 legjobb csapata küzdött a majd 3 millió dolláros nyereményalapért.

Hirdetés

Ez az eSport-történelem valaha volt legmagasabb díjazású rendezvénye, így nem csoda, hogy több millióan izgulták végig. Azok a szerencsés kiválasztottak, akik a helyszínről nézhették a meccseket, egy életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak, hiszen az elmúlt évekhez képest nem csak a nyeremény lett több. 

A Benaroya Hall a Dota 2 fanatikusok szentélyévé változott a Main Event idejére, és számtalan lehetőséget kínált a látogatóknak. Találkozhattunk  fejlesztőkkel, grafikus designerekkel, kérhettünk autogramot a szinkronszínészektől, vagy készíthettünk közös fotót a cosplay-es lánykákkal, de természetesen a csapatok vonzották magukhoz a legtöbb rajongót. Emellett a nyakunkban lógó badge-en keresztül azonnal játékbeli tárgyakhoz jutottunk, ha meglátogattuk valamelyik standot.

 

A résztvevő 16 csapatból 13 meghívással automatikusan, 3 pedig online selejtezőkön keresztül jutott be, hogy összemérje erejét a többiekkel. A helyszínen csoportkörökkel kezdődött a verseny, majd egyenes kieséses szakasszal folytatódott. A felső- és alsóházi küzdelmek mellett a közönség által megszavazott Allstar csapatok meccsét és az 1v1 bajnokságot követhettük figyelemmel, ami szintén újítás volt az idei évben.

Az egyik legnagyobb kérdés a Dota 2 The International 2013 előtt talán az volt, vajon tudnak-e nyerni a nyugati indulók, vagy az ázsiaiaké lesz minden dicsőség. Mindkét oldalon találunk hihetetlenül koordinált, összeszokott csapatokat , így előre megmondani szinte lehetetlen lett volna. A felsőházba 5 ázsiai csapat mellett 3 európai jutott be. Rájuk kisebb nyomás nehezedett az elején, hiszen a vereség itt csak az alsóházba való átkerülést, és nem a versenyből való kiesést jelentette.

Bár a legtöbb csapat hatalmas rajongói bázissal rendelkezik, a legtöbben titkon azt remélték, a nagydöntő majd a Na'Vi és az [A]lliance között zajlik majd. Őket tartják a világ 2 legjobb csapatának (mindkét csapat európai), és bár szinte minden versenyt megnyertek a közelmúltban, LAN-on még sosem találkoztak egymással. A csapatok már a felsőházi döntőben megküzdöttek egymással, ahonnan az [A]lliance magabiztos győzelemmel jutott egyenesen a nagydöntőbe, a Na'Vi azonban visszaküzdötte magát az alsóházi döntőből, így újra találkoztak. A BO5 döntőben 2-2-es döntetlenre álltak a csapatok, az utolsó meccs pedig valószínűleg a Dota 2 történelmének eddigi legizgalmasabb összecsapása volt. Egy hatalmas comeback után fordított az [A]lliance, így végül ők vihették haza az 1.4 millió dolláros fődíjat.

Ez volt a 3. Dota 2 The International, a Na'Vi pedig 3. alkalommal jutott a döntőbe, ezzel is bizonyítva, hogy velük bizony számolni kell.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)