Hirdetés

Felvásárolták a Killer Instinct fejlesztőjét

|

A Double Helix új tulajdonosa pedig nem más, mint az Amazon, ennek kapcsán új fejlesztőhöz kerül a nemrég újjáélesztett franchise.

Hirdetés

A fejlesztő felvásárlását valószínűleg február 13-án jelentette volna be a két cég, amikorra egy közös rendezvényt szerveztek, hogy újabb tehetségeket toborozzanak. A Double Helix felvásárlása az ennek kapcsán kiküldött meghívók miatt szivárgott ki, azóta megerősítésre került az Amazon oldaláról, így nyilatkoztak: "Az Amazon elkötelezett, hogy innovatív játékokat hozzon el vásárlóinak, ennek a keretén belül szereztük meg a Double Helixet is."

Ez a lépés valószínűleg az Amazon azon terveihez köthető, hogy még idén el szeretnének indítani egy saját játékkonzolt, amiről persze csak pletykák szintjén esett szó, a mai napig nem erősítette meg egy ilyen projekt létezését hivatalosan senki. Amennyiben a pletykák igazak, a jövőbeli konzol háromszáz dollárnál olcsóbb, valószínűleg Android-alapú rendszer lenne, és a Sony, Microsoft, és Nintendo konzoljainak direkt  versenytársa lenne, mint ahogy elérhetőek lennének rajta stream- zenei és filmes szolgáltatások is.

Egyébként az Amazon már korábban elkezdte a játékpiacra való belépésük előkészítését, az Amazon Game Studios létrehozásával, ez a fejlesztő azonban eddig csak mobil- és közösségi játékokat készített. Az egykor a Shiny Entertainment és a The Collective összeolvadásából létrejött Double Helix azonban komolyabb tényező lehet az Amazon játékpiaci terveit illetően, ugyanis korábbi, vegyes fogadtatásban részesült címeikkel ellentétben (pl. Silent Hill: Homecoming, G.I. Joe: The Rise of Cobra) a Killer Instinct Xbox One-ra készült rebootjával bizonyítottak a kritikusoknak, emellett komoly IP-k tulajdonosa is a fejlesztő.

Az Amazonnál leszögezték azt is, hogy a Double Helix korábbi játékainak támogatását biztosítani fogják, ahogy a következő játékuk, a Strider rebootjának megjelenését is. A többi korábban tervben lévő cím - mint például a Dirty Harry, vagy a Harker - azonban törlésre került. A Microsoft is nyilatkozott a témában, szóvivőjük szerint rendkívül élvezték a Double Helixszel végzett közös munkát, és sok sikert kívánnak nekik.

Emellett igyekeztek megnyugtatni a Killer Instinct sorozat rajongóit, hogy bár ezáltal a sorozathoz új fejlesztőpartnert kell keresniük, a Microsoft oldaláról ugyanazok felelnek majd a szériáért. A Microsoft Studios főnöke, Phil Spencer pedig a Twitteren írta meg, hogy már volt tervük a tulajdonosváltás bejelentése előtt is a Double Helix pótlására, hozzátette: "A franchise folytatódni fog, ebben hiszek."

Van tippetek, kiket kérhet fel a Microsoft a következő Killer Instincthez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)