Hirdetés

Drágább lesz az Xbox Live Gold

|

Rég nem nyúlt már a Microsoft az előfizetéses szolgáltatás árához, most látta elérkezettnek az idejét egy emelésnek.

Hirdetés

Talán meglepő, de már 18 éve annak, hogy elindult az Xbox Live, az egyebek mellett a multizni szándékozó xboxosok igényeit kiszolgáló hálózat, mely rengeteget fejlődött a szárnybontogatás kezdeti időszaka óta. Bizonyos funkciói, úgymint a frissítések és demók letöltése ingyenesek maradtak, ám az online többszemélyes játékmódok élvezetéhez már régóta elengedhetetlen, hogy havonta (esetleg hosszabb periódusokra, sőt akár egy teljes évre) Xbox Live Gold tagságot vásároljunk.

A Microsoft most felülvizsgálta az előfizetés díjának összegét olyan szempontok alapján, hogy az harmonizál-e a szolgáltatás értékével, és leköveti-e az egyes régiókban bekövetkezett változásokat. Mint arról ebben a blogposztban megemlékeznek, bizonyos piacokon már tíz éve változatlan az ár.

Hirdetés

Végül az illetékesek arra jutottak, hogy aki már befizetett a következő 6 vagy 12 hónapos ciklusra, annak megadják a lehetőséget, hogy még a mostani áron hosszabbítsanak. Eközben viszont a 1 hónapért már 1 dollárral, 3 hónapért pedig 5 dollárral kell majd többet fizetnünk. Ahol pedig nem az Egyesült Államok nemzeti fizetőeszköze a hivatalos pénznem, ott értelemszerűen az emelés a helyi valutában következik be, mértékét tekintve pedig ugyanekkora lesz.

Természetesen továbbra is lehetséges Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssé konvertálni a Gold tagságot (legfeljebb 36 hónapot szerezhetünk így). Ráadásul az átváltás paritáson történik, azaz pillanatnyilag 11 hónapnyi Goldért ugyanekkora időtartamra szóló Ultimate üti a markunkat.

A továbbiakban egy hónapra 10,99 dollárba kerül majd az Xbox Live Gold, 3 hónapra 29,99-be, míg 6 hónapot már 59,99 dollárért szerezhetünk meg. Fontos, hogy nem minden régióban tapasztalhatnak a felhasználók drágulást (erről egyébként e-mailben tájékoztatja majd az érintett játékosokat a Microsoft, és legkorábban 45 nappal később lépnek életbe az új árak), ahol ugyanis korábban már igazított az árcédulán szereplő összegen - például lekövette az árfolyamváltozást -, ott egyelőre minden marad a régiben. Az Xbox Live-on jelenleg 2500 forintba kerül 1 hónapra a Gold, míg ha negyedévre vásárolunk be egyszerre, akkor csak 6600 forintot kell fizetnünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)