Hirdetés

Dragon Age: Inquisition, Battlefield 4, Left 4 Dead 3 - mi történt a héten?

|

Új címek, előzetesek, érdekes videók és meghökkentő sztorik tettek elviselhetőbbé a gatyaolvasztó meleget ezen a héten. Össze is gereblyéztük őket.

Hirdetés

HP remek leadet választott a heti összefoglalóhoz, úgyis olyan keveset hallottuk most embertársainktól, hogy az időjárásról mesélnének.

Na mindegy, a múltheti összefoglaló sem indult jobban, de az úriember már megkezdte jól megérdemelt, péntekig tartó pihenését, úgyhogy amíg épp tologatja a kishajóit a medencében, most én, Paca veszem át a helyét, hogy beszámoljak nektek a játékvilág módfelett izgalmas történéseiről, és persze arról, hogy hogy nem lehet kibírni ezt a meleget. Mert meleg van, csak mondom.

A tervezettnél kicsit később, augusztus 22-én fog megjelenni a 2013/08-as GameStar, cserébe viszont annyi jó dologgal tömjük meg, mint nagymama a vasárnapi ebédkor a bendőnket. Bár a magazin szájon át történő bevitelét nem forszírozzuk, szemen keresztül tökéletesen fogyasztható, 10 szemorvosból 9 ezt ajánlja. Lesz benne egy rakat előzetes olyan játékokról, amiket ki is próbáltunk (én például a Lost Planet 3-at vittem el egy körre, de többek között a PES 2014 is megfordult nálunk), még annál is több érdekes és izgalmas teszt, exkluzív interjúk, de ami szívünknek igazán kedves, az a Spider-Man: Web of Shadows teljes játék, amit sokan - a kommentelők közül is - a legjobb Pókember játéknak tartanak. Belekezdjek, hogy brit tudósok felmérései bizonyítják, vagy elhiszitek anélkül is?

Visszasírjuk még kicsit a GameStar tábort, én főleg azt sajnálom, hogy idén kimaradt a szokásos Left 4 Dead hepaj. Felejthetetlen érzés mindig, főleg amikor hárman már bemegyünk az óvóhelyre, míg az utolsó kint maradt szerencsétlent az ajtó nyitogatásával szívatjuk. Bár arra is volt példa, hogy amikor a csapat egy tagja pont az ajtóban esett el, annak becsukásával behúztuk őt is, és így a családja sem tagadta ki. Nem baj, majd jövőre, de akkor már remélhetőleg a Left 4 Dead 3-mal, amelynek készülését megerősítő, kétes hitelességű bizonyítékot a Valve főhadiszállásán fotózta le egy ügyes Dota 2 gamer. Augusztus 21-én úgyis jön a gamescom, ha akkor sem jelentik be, dühünkben jól azt kívánjuk nekik, hogy üssön beléjük a filuxéra.

Ha már bejelentésekről írtunk az imént, a múlt héten nem volt hiány ezekből sem. Bejelentették, hogy továbbra is hasonlóan meleg időjárás várható, illetve hogy a nyár még mindig tart, valamit néhány ismerősünk közzétette (saját magára hivatkozva, mint forrásra), hogy beleolvadt a bőrfotelbe. Ami a játékvilágot illeti, megtudtuk, hogy hamarosan jön a Civilization Online, ami picit eltér majd a sorozatban nagy sikerrel alkalmazott formulától. Egy kicsit félve közelítünk felé, mintha egy habzó szájú borz lenne, de nem bottal fogjuk piszkálni. Ahogy a borzot sem. #YOLO

Emellett megtudhattuk, hogy zöld utat kapott egy újabb American McGee projekt, az Alice: Otherlands, ami most nem egy játék lesz, hanem egy animációs filmsorozat. A közkedvelt fiatalember természetesen Kickstarteren kéregette össze a pénzt rá, de látszik, hogy van, akiket érdekel, úgyhogy reméljük, nem fognak csalódni. Nekem igazán akkor kerekedett ki a szemem, amikor a Deep Silver bejelentette a Dead Island: Epidemic-et, a free-to-play, PC-exkluzív MOBA-t (ahogy ők hívják, ZOMBA-t), amiről egyelőre nagyjából ennyit tudunk, meg még egy-két apróságot, de azokat nyilván nem írom le ide, mert akkor nem kattintanátok rá a linkre. Még az sem biztos, hogy a fejlesztés a sorozat másik két részéért felelős Techlandnél van, hiszen ők most a next-gen Dying Lightot faragják. Meglátjuk.

A Paradox Interactive háza táján szintúgy zajlik az élet: a csapat bejelentette a War of the Wikingst, a War sorozat folytatását, amit ugye a War of the Roses nyitott meg. Jelentkezhettek az alphára is, ha elolvastátok a cikket, feltétlenül tegyétek meg. Ha a Paradoxot szeretitek, de a WotW nem mozgatta meg a fantáziátokat, az Europa Universalis IV demójának letöltésével is kimutathatjátok érzéseiteket irányukba. A bejelentések sorát a Betrayer zárta, ami a F.E.A.R. készítőinek kezei alatt formálódik. Érdekes a koncepció, kíváncsian várjuk, hogy aztán árulás lesz-e a vége. (forrás: Nagyon rossz szóviccek angolul tudóknak, második kiadás.)

Már alig egy hónap van a Grand Theft Auto V megjelenéséig, mi pedig alig bírunk magunkkal. Az élmény 0,1 százalékát úgy is átélhetjük, ha a stúdió korábbi játékaival játszunk, mint az kiderült a múlt héten kiadott összehasonlító videóból. A csapat úgy döntött, összegyúrja a korábban bevált játékelemeket, ami jobban belegondolva nem is hülye ötlet. Mellékesen megjegyzem, hogy nagyon nehéz dolgom van ezen cikk megírásával, ugyanis valaki folyamatosan figyel, néha azt súgja, hogy „játssz velem”, majd kattint egyet a sörétes puskán. De én ellenállok.

Ha lemaradtatok volna, nézzétek meg a múlthéten kiadott GTA V képeket, nyomtassatok belőle posztert, ágyhuzatot, akármit. Ha fanságotokat akarjátok csillapítani vásároljatok be az Xbox Live-on mindenféle vacakokból, majd sirassátok meg a hamarosan búcsúzó Microsoft Pontokat. A Microsoftról egyébként megmondták, hogy az a baj vele, hogy hallgat a vásárlókra. Tény, hogy az elvek felrúgása vegyes érzelmeket kelt a játékvilág formálásának résztvevőiben, de tudjuk, hogy nem lehet mindenkinek eleget tenni.

(Megjegyzés: a kép csak illusztráció, a mára már a Zyngánál tevékenykedő Mattrick soha nem próbált meg Xbox One-t katapultálni egy dinnyelövő versenyen.)

Lesznek még igen durva címek az évben, ott van például a november 1-én érkező Assassin's Creed IV: Black Flag, melyben ugye már nem Desmond lesz a jelenkori főhős. Ennek megvan az oka, de eljátsszuk, hogy nem tudjuk, mert különben megvádolnátok minket spoilerezéssel, azt pedig nem szeretjük. A széria egyelőre biztosan folytatódni fog, de ha úgy alakul, a Ubisoft már tudja, hogyan fogja kerekké tenni az egészet. Szerencsére ők sem spoilereznek.

Az AC IV-ben nem lesz könnyű kalóznak lenni (mert az életben olyan könnyű...), más hajósok és a háborgó tenger mellett erődök is nehezítik majd dolgunkat. Méghozzá imígyen. Ha viszont épp nem mi vagyunk a préda, vadászhatunk cápákra, ami miatt nem szólt a PETA, ők csak a bálnavadászatot ítélik el. De mi a helyzet a cetcápákkal?

Az Electronic Arts okos embereinek fejéből kipattant az a zseniális ötlet, hogy a Battlefield 4-et szintén november 1-én adják ki, így az egyszeri játékos pánikolva szorongatja a malacperselyt, miközben a „hát én immár kit válasszak” sort ismételgeti újra. A döntésben segítenek a játékmenet videók, amiből összesen 15-öt kaptunk a héten. Igaz, ezekből 13 felhasználói gameplay és az alphából „szivárgott ki”, de a másik kettő, a Knife Rivals és a Total War hivatalosan a DICE-tól származik. Még mindig jól néz ki, nagyon várjuk továbbra is, és kedvünket az is csak picit rontotta el, hogy a Battlescreent a jelenlegi konzolok tulajdonosai csak a kirakat mögül bámulhatják, míg a PC-sek és a next-gen konzol vásárlók az „üzlethelyiségen” belül incselkedhetnek velük. Ne legyen ebből konzol vs. PC vita légyszi, mert felhasználókat bannolni nem olyan élmény, mint a befásult vén tanároknak az egyes osztogatása (pedig először mi is azt hittük, hogy olyan lesz). Ha a Battlefield nem, a The Elder Scrolls Online viszont annál inkább érdekel, itt az első hivatalos gameplay.

A héten egyébként nekünk sem csak hírezésből állt a munka: Magyarországon járt Kalle Kaivola, az Angry Birds franchise-t megalkotó Rovio egyik vezetője, akit jól ki is faggattunk egy exkluzív interjú keretében. Jut eszembe, megkóstoltam a sárga madaras Angry Birds üdítőt, ami nem volt olyan rossz, mint vártam, de azért megittam utána még két másik üdítőt. Nehogy kirepüljön, tudjátok.

Most, hogy ezt tudjátok, nyugodtan elolvashatjátok The Raven: Legacy of a Master Thief - The Eye of the Sphinx tesztünket, amit Chavalier körmölt le teljes szívét beleadva. Aki egy szépen kidolgozott point-and-click kalandjátékra vágyik, feltétlenül nézzen utána. Szada a Dragon Age: Inquisitionről írt egy hosszabb, átfogó előzetest, ami alapján eldönthetitek, nektek való-e a sorozat harmadik része. A helyetekben én mondjuk megvárnám a tesztet, amit egy korábbi incidensből tanulva nem biztos, hogy Chava fog írni, de ne hánytorgassuk a múltat.

Én mára már csak nagyon szép, napsütéssel és ezt kompenzáló légkondicionálóval teli napot kívánok nektek, játszatok sokat, menjetek ki Sophiasoval pacsizni a Szigetre, ne mondjátok senkinek, hogy milyen meleg van, és persze olvassátok el tegnap indult cikksorozatunk első részét, melyben a 30 valaha volt legjobb gyűjtői kiadásra emlékezünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)