Hirdetés

Duke Nukem Forever a boltokban, de nem jött el a világvége

|

Talán már senki nem hitte, hogy eljön ez a pillanat, de mégis. Ennek örömére teszünk egy kis visszatekintést az elmúlt sok-sok év kapcsolódó híreire.

Hirdetés

Egyes mendemondák szerint a világvége nem akkor jön el, amikor a maja naptárból elfogy a lap, hanem akkor, amikor megjelenik a Duke Nukem Forever. Nos, a játék kapható, de még mindig nem égtünk porrá a becsapódó meteorit által, persze ami késik, az nem jön. Eme jeles alkalomból tennénk egy kis visszatekintést a Duke Nukem Forever híreivel kapcsolatban. A GSO-n egy gyors kereséssel sajnos csak 10 évre visszamenőleg tudtam híreket kapirgálni, de már ezek is megérik a pénzüket, főleg a hozzászólásokon nevettem jókat. Különösen tetszenek azok, melyekben a 8-10 éves hírekhez mostanában lettek odaírva, hogy a jövőből üzenitek, hogy még mindig nincs kiadva a Duke Nukem Forever.

A legelső hírt elég stílusosan a 2001-es E3-mal kapcsolatban olvashatjuk, melyben Zerocool említi meg, hogy már az 1998-as E3-on is be lett mutatva a játékkal kapcsolatban ez-az, de még most is csak egy animációt láthatunk. A kommenteket elolvasni kötelező! Egy hónap múlva megtudhattuk, hogy új programozóval bővült a 3D Realms csapata, aki azóta talán már járókerettel mászkál. Ugyanezen év júniusában arról adtunk hírt, hogy talán karácsonykor már játszhatjuk a játékot, így utólagosan is elnézést kérünk mindenkitől a félretájékoztatásért. 2002. januárjában ismét bakot lőttünk, amikor az előrendelésekről adtunk hírt, persze nem csak minket húztak csőbe, hanem azokat is, akik 9 évvel ezelőtt megrendelték. Eljött a tavasz és ismét híreztünk, bár igazából ezt nem lehet hírnek nevezni, de legalább vicces volt.

Rá egy hónapra azt is megtudtuk, hogy a készítők még csak az E3-ra se mennek el, nemhogy bármi érdemlegeset tegyenek közzé a Duke Nukem Forever fejlesztésével kapcsolatban. 2002. augusztusában újfent szarva közt a tőgyét, de legalább volt némi szerkesztői párbeszéd a kommentek között. 2003. januárjában gépigényt merészeltünk közzé tenni, ami többek felháborodását felkeltette a 2 GHz miatt. Engedjétek meg, hogy most elengedjünk egy félmosolyt és egy képet akkoriból:

Júniusban kicsit bulváros címet adtunk a hírnek, amiből persze nem tudtunk semmit, csak azt, hogy elkezdődött a ködösítést. 2004. márciusában ismét csak morzsák jutottak, semmi konkrétumot nem tudtunk meg, ugyanakkor kezdtük elveszíteni a türelmünket, pedig hol volt még akkor a vége. Októberben közölték velünk, hogy a DNF-nek nem lesz elég a GeForce 3, hanem komolyabb hardvereket igényel, mivel váltottak a Doom 3 motorra. Pedig ha tudták volna, hogy mire megjelenik, sok esetben már nem is csak egy kártya van a gépben. 2005. év elején fellángoltak az indulatok, amikor igen rossz híreket kaptak a játékosok, de elmaradt a palotaforradalom. Nyáron egy humoros hírben olvashattunk arról, hogy 8 GB lesz a végleges mérete a játéknak, ami akkoriban két dvd volt, de őszre ismét nyilvánvalóvá vált, hogy felesleges a sietség (itt is jók a kommentek). 2006 nyarán már pénzjutalmat ajánlottak a fejlesztőknek, ha karácsonyra a dobozolt játék éghet el a lakástűzben, de persze ebből sem lett semmi. 2007. februárjában egy - a mostanihoz nagyban hasonló - cikk született, de sajnos már az is olyan régi, hogy nincs is meg a hivatkozott linken. Ugyanezen év júliusában azonban arról adtunk hírt, hogy megjelent a játék és még a borító fotóját is bemutattuk, de persze gyorsan lebuktunk, hogy csak a kínaiak nyomultak egy kicsit.

Még ugyanennek az évnek a karácsonyán bemutattunk egy trailert is, ami persze azóta mát szintén nem elérhető, de a kommentekből kiderült, hogy már ekkor sokan lemondtak az egész rohadalomról, és az az idő is azt igazolta, hogy még ez is csak altatás volt. 2008 februárjában egy nap alatt meg lett cáfolva, hogy hamarosan megjelenik, ekkor az újságíró volt a ludas. Éppen...

2009 májusában a Take Two beperelte az időközben csődbe ment 3D Realmset, de végül kiderült, hogy "mindössze" csak a DNF komplett fejlesztői gárdáját engedték szélnek, miközben amúgy 10 másik projekten dolgoznak. 2009. karácsonyán ismét láthattunk egy videót, amit még most is meg tudtok nézni, hállelúja! A visszatekintést pedig egy tavaly tavaszi hírrel zárnánk, melyben megtudhatjuk, hogy meg kellett volna jelennie a játéknak, ha minden rendben ment volna. A lényeg azonban az, hogy végre lezárult 14 sírós és nevetséges év és Duke valóban itt van.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)