Hirdetés

Dungeon Lords 2 - Sose jelenik már meg?

|

Van rá esély, ugyanis a szerződések lejárta miatt kiadó nélkül maradt az egyébként is gyenge lábakon álló projekt.

Hirdetés

David W. Bradley neve az ezredforduló környékén még jól csengett szerepjátékos körökben. A Wizardry sorozat ötödik, hatodik, valamint hetedik epizódjának, továbbá a Cybermage című akciójáték dizájnere 1995-ben alapította Heuristic Park nevű vállalkozását.



A csapat tíz év alatt kát játékot tett le az asztalra. Az eredetileg Swords & Sorcery néven futott Wizards & Warriors 2000-ben jelent meg, s egész tűrhető Wizardry-klónként könyvelték el a játékosok és a sajtó munkatársai egyaránt. 2005-ben következett a Dungeon Lords, a játék, ami méltó társa volt a Gothic 3-ban programhibákkal való telítettség tekintetében. A játék ettől függetlenül sikeresnek bizonyult, hiszen valahogy csak eladtak belőle több mint egymillió példányt. Nem is szidom tovább, mert Rico haverom kitekeri a nyakamat, ha megtudja, hogy a kedvencét rossz színben tüntetem fel.



Még 2007 novemberében érkezett a hír, hogy a Dreamcatcher és a JoWooD támogatását élvezve Bradley és csapata nekiláthat a The Orb and the Oracle címen futó kiegészítő munkálatainak, valamint bejelentették hogy Dungeon Lords 2 is megjelenik valamikor a távoli jövőben. Fél évvel később rántották le a leplet az új, és egész pofásnak tűnő grafikus motorról. Eltelt egy újabb év, aztán idén augusztusban a Dreamcatcher közölte, hogy felfüggesztették a The Orb & Oracle munkálatait. Ez volt az első pofon.
A másodikra sem, kellett sokáig várni. A JoWooD képviselője fórumozók kérdésére válaszolva közölte, hogy azért távolítottak el oldalukról minden, a Dungeon Lords-hoz, vagy a The Orb and The Oracle-hez kapcsolódó anyagot, mert lejárt a szerződés, így már semmiféle jogot nem birtokolnak az említett címekkel kapcsolatban, vagyis többé nem kiadói és forgalmazói egyik játéknak sem. Ha még ehhez hozzávesszük azokat a világhálón terjengő pletykákat, miszerint a Heuristic Park egyszemélyes csapatra zsugorodott, akkor minden valószínűség szerint búcsút inthetünk a kiegészítőnek és a folytatásnak is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)