Hirdetés

Durván bezuhantak a Cyberpunk 2077 eladásai

|

Egy friss felmérés szerint számos régebbi játék is magabiztosan előzi a CD Projekt RED grandiózus kalandját.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 félresikerült rajtja valószínűleg még hónapokig téma marad, pláne egy olyan fejlemény után, mint a fejlesztő CD Projekt RED-et ért hackertámadás, melynek során kiszivárgott a játék forráskódja is. A lengyel stúdiót mintha még az ág is húzná, a kép pedig az NPD piackutató friss adatait elnézve sem válik rózsásabbá.

A Port Washingtoni cég nemrég publikálta az amerikai játékeladások januárra becsült toplistáját, ami a Cyberpunk 2077 renoméjának hipergyors erodálódásáról tesz tanúbizonyságot. A decemberi összeállításban még második helyezett játék az előző hónapban ugyanis már csak a 18. helyig jutott, olyan címek mögött kullogva, mint a 16. Zelda: Breath of the Wild, a 14. Mortal Kombat 11, vagy éppen a 6. Mario Kart 8: Deluxe.

Hirdetés

Játékeladások az Egyesült Államokban, 2021 január (Fizikai + Steam, Nintendo eShop, PlayStation Store, Xbox.) Forrás: NPD

1. Call of Duty: Black Ops: Cold War

2. Assassin's Creed: Valhalla

3. Marvel's Spider-Man: Miles Morales

4. Madden NFL 21

5. Animal Crossing: New Horizons*

6. Mario Kart 8: Deluxe*

7. Ring Fit Adventure

8. Call of Duty: Modern Warfare

9. Super Smash Bros. Ultimate*

10. NBA 2K21*

11. Super Mario 3D All-Stars*

12. FIFA 21

13. Immortals: Fenyx Rising

14. Mortal Kombat 11

15. Just Dance 2021

16. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*

17. Minecraft: PlayStation 4 Edition

18. Cyberpunk 2077*

19. Super Mario Party*

20. UFC 4

Ez persze nem is csoda azok után, hogy a hibáktól hemzsegő játékot a Sony már decemberben levette a PlayStation Store kínálatából, Xboxon pedig csak egy figyelmeztetés kíséretében elérhető. Nem árt ugyanakkor hangsúlyozni, hogy becsült adatokról van szó,  hiszen a pontos eladási számokat a Nintendóhoz hasonlóan a CD Projekt RED sem hozza nyilvánosságra.

A japánok viszont kétségkívül örülhetnek, hiszen a TOP 10-be 4 switches cím is beverekedte magát, élükön az Animal Crossing: New Horizonsszal. A Nintendo gépét egyébként még a next-gen konzolok megjelenése után is úgy viszik, mint a cukrot: a Switch már nagyon közel jár a 80 millió eladott példányhoz, nemrég pedig a 3DS-t is sikerült maga mögé utasítania.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)