Hirdetés

Dying Light - a játékosok fele használ kalóz verziót

|

Még mindig rengetegen játsszák a zombis sandbox csodát, de ennek a nagy tömegnek jelentős része bizony rosszalkodott a beszerzésnél.

Hirdetés

A Techland az előző hónapban bejelentette, hogy a Dying Light éppen 8,5 millió regisztrált játékosnál tart. A fejlesztők nagyon örültek a számnak, és be is jelentették, hogy nem terveznek rohanni a folytatással. Most a cég főnöke Pawel Marchewka elmesélte, hogy azért picit kevésbé néznek ki jól a számok, ha megvizsgálják, hogy ebből mennyi a kalózpéldány.

A GameIndustry egy interjúban megkérdezte, hogy tudják-e mennyit töltöttek le a Dying Lightból kalóz oldalakon keresztül. A CEO bevalotta, hogy igen, monitorozzák a dolgot, és nagyjából a játékosbázis fele illegális másolattal játszik.

"Egy nagy szám. Egy nagyon nagy szám. Úgy számoltuk, hogy nagyjából a fele a 8 milliós bázisnak. Legközelebb, ha jól csináljuk a marketinget, akkor talán tőlünk veszik majd meg a programot, ahelyett, hogy ellopnák."

Az interjúban egyébként még meséltek a Deep Silvertől való elválásukról a Dead Island kapcsán.

"Mostani szemmel nézve egy nagyon jó döntés volt. Amikor megtörtént, akkor úgy gondoltuk, hogy egy rossz húzás volt. Éppen hogy felépítettünk egy új IP-t, és aztán fogták és elvitték máshová. Egy jó dolog volt ez, de akkor nem tudtuk."

És persze a nagy szabadság lett az, ami egy fejlesztőnek mindig sokat jelent:

"A felbomlásnak köszönhetően megalkothattuk amit akartunk, anélkül, hogy egy kiadó beleszólt volna a módosításaival."

Akkor most reménykedjünk együtt, hogy nemsokára bejelentik végre a Dying Light 2-t. És aki teheti, vegye meg, ha erre kerülne sor. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)