Hirdetés

EA: A Left 4 Dead 2 kitiltása Ausztráliából nevetséges

|

A játékot kiadó Electronic Arts szóvivője nem hagyta szó nélkül az ausztrál cenzorok döntését.

Hirdetés

Nem feltétlenül nyerő dolog becsületes játékosnak lenne Ausztráliában, ugyanis a helyi, korhatár besorolásért felelős hatóságok 15+-os felső küszöböt alkalmaznak a videojátékoknál.



A fejlesztők és a kiadók már hosszabb ideje próbálják meggyőzni az illetékeseket, hogy vegyét át az amerikai ESRB, vagy az európai PEGI (ez utóbbi talán még jobb) rendszerét, ám kérésük mindeddig süket fülekre talált. Mint ismeretes, a Left 4 Dead 2 az első résszel ellentétben fennakadt a cenzorok rostáján, minek oka elsősorban az újdonságként megjelenő közelharci fegyverek használata közben fellépő masszív vérveszteség, valamint végtagcsonkolás ábrázolásában keresendő.

Sértett nemzeti büszkeség?



A Valve csupán sajnálkozott, hogy megfosztják az ausztrál játékosokat a szórakozás eme formájától, őket pedig többmillió ausztrál dollártól, a dobozos változat kiadásában és terjesztésében érdekelt Electronic Arts szóvivője, Tiffany Steckler azonban egyenesen nevetségesnek tartotta, hogy a Mad Max (Ha valami, akkor ez pont kiváló példa, lévén nem egy tündérmese.) hazájának illetékes hatósága nem engedi megjelenni az erőszakos játékokat. Az EA úgy véli, nem szabad elvenni a felnőttek azon jogát, hogy eldönthessék, milyen tartalmat kívánnak fogyasztani.
Magyarán nem az a cél, hogy már az óvodások is zombikat mészároljanak, csupán annyi, hogy egy, az adott ország jogszabálya szerint felnőttnek tekintendő természetes személy erőszakos játékot (pl. Left 4 Dead 2) vásárolhasson, ha épp úgy hozza kedve.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)