Hirdetés

Az EA leállíttatta a rajongói Battlefield szervereket

|

Rajongók egy csoportja mindent megtett azért, hogy a régi Battlefield játékok ma is játszhatóak legyenek online, de ennek most jogi okokból be kell fejeződnie.

Hirdetés

A Battlefield-sorozat első néhány része igazi online klasszikusnak számít, viszont ha manapság szeretnénk visszatérni ezekhez a játékokhoz, akkor nincs könnyű dolgunk: az első néhány részhez még GameSpy-ra volt szükség, ami ugye idő közben megszűnt, az EA pedig  nem biztosított semmiféle alternatívát.

Hirdetés

Itt jön a képbe a Revival csapata, akik a GameSpy megszűnésekor elhatározták, hogy újra játszhatóvá teszik a régi Battlefield játékokat, még akkor is, ha egy kicsit bele kell nyúlni a játékokba. A Revival közel egymillió rajongónak biztosított lehetőséget arra, hogy egykori kedvenceiket újra online pörgethessék, viszont sajnos semmi sem tarthat örökké, ugyanis ahogy közleményükben is megírták, nemrég egy levelet kaptak az EA-től, amiben a cég szépen megkéri őket, hogy ezt fejezzék be:

"Rögtön a lényegre térünk: az EA jogi részlege felvette velünk a kapcsolatot és megkértek minket, hogy ne terjesszük engedély nélkül a szellemi tulajdonukat. Mivel hatalmas rajongók vagyunk, ezért tiszteletben fogjuk tartani a kérésüket."

Ugye a probléma alapból nem azzal volt, hogy szervereket üzemeltetnek, hanem inkább azzal, hogy módosított fájlokat közölnek (az eredeti bináris állományokba valószínűleg bele volt égetve a GameSpy-os függőség), mindemellett pedig az EA által készített brandinget használták, ami a cég szerint félreértésre adhat okot.

Nagy kár, hogy nem sikerült másféle megegyezésre jutnia a két csoportnak, mert ez egy igazán jó kezdeményezés volt és sajnos kevés esély van arra, hogy az EA legális alternatívával kárpótolja a rajongókat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)