Hirdetés

EA Games - féltucat IP fejlesztés alatt

|

Az Electronic Arts kijelentette, hogy évente egy-két új IP-re mindenképpen számíthatunk és jelenleg pedig hat is fejlesztés alatt áll.

Hirdetés

Frank Gibeau, az EA igazgatója beszélt arról, hogy jelenleg fél tucat játékuk áll fejlesztés alatt, ráadásul ezek mindegyike egy-egy teljesen új, saját szerzemény lesz. Ezen játékok többsége majd a next-gen játékok "második hullámában" fog megjelenni.

"Úgy tervezzük, hogy az elkövetkezendő 2-3 évben évente 1-2 IP-t jelentetünk majd meg. Már ebben az évben is van két új projektünk, az UFC (Ultimate Fighting Championship) és a Titanfall, illetve bejelentésre került már a Mirror's Edge 2 és a Battlefront is."

Mindez ígéretesen hangzik, annak ellenére, hogy az EA kicsit máshogyan értelmezi az IP jelentését, lévén a Mirror's Edge 2 egy folytatás, az UFC-nek pedig voltak már korábbi változatai. Ezen felül Gibeau a Dragon Age: Inquisition-t is az IP-k közé vette azért, mert (állítása szerint) "most más megközelítésben fogunk találkozni vele".

Egy kicsit lelombozó a szituáció, hogy az EA csak úgy dobálózik az IP fogalmával, ami egyébként Intellectual Property-t jelent, azaz szellemi tulajdont, de játékok esetében az a bevett szokás, hogy azokra a címekre alkalmazzák, amikből ez előtt még nem jelent meg előző rész. Nem lennénk a marketingesek helyében, de ezt egy kicsit jobban is elő lehetne adni, ám igaz ami igaz, nem akármilyen címekről van szó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)