Hirdetés

EA: Százmilliós veszteségeik ellenére idén is kockáztatnak

|

John Riccitiello folytatásokban és túlélésben gondolkodik, a kommunikációs vezető szerint azonban kockáztatni fognak.

Hirdetés

Az Electronic Arts meggondolatlan üzletpolitikát folytat vagy egyszerűen csak szeretnék megnyugtatni megrendült bizalmú befektetőiket, fejlesztőiket és a komplett játékos társadalmat? Legfrissebb kijelentésükben leszögezték, a harmadik üzleti negyedévben regisztrált 641 millió dolláros veszteségük ellenére legalább annyi kockázattal terhelik vállalatukat idén, mint tették azt tavaly. A kiadóóriás kommunikációs vezére, Jeff Brown szavait nem tudni, miképpen értékelik majd a felmondóleveles alkalmazottak, ők hamarosan 1100-an lesznek.

ea_hq.jpg
 

A kialakult nyomasztó gazdasági klímában bíznak kasszasikernek ígérkező játékaik eladásaiban, ennek fényében nem hátrálnak meg a kockázatvállalástól sem. Tavalyi szüretük alkalmával vadonatúj koncepcióra rugdalt termékeik várakozásaik alatt muzsikáltak, ennek ellenére idén tovább próbálkoznak egyedi címek megjelentetésével (Dante's Inferno, Dragon Age), valamint tarsolyukban bejelentésre várakozik több sikergyanús alkotás, legalábbis Jeff Brown elmondása alapján. Nos, ez mind szép és jó, azonban a vállalat mindenható vezére, John Riccitiello február elején köbe vésette az EA idei esztendőben követendő szabályait, melynek megszegése feltehetőleg újabb fejek lenyisszantásával végződhet. Szerinte a következő kilenc stratégiai lépés kihúzza cégüket a gazdasági posványból:

1. Folytatások kevesebb ráfordítható fejlesztési költséggel
2. Markánsabb marketing- és reklámkampányok
3. Innovatív és minőségi játékokra való törekvés
4. Versenyre szállni a Nintendo saját platformján, több Wii alkotás
5. Bevezetett szériák életben tartása
6. Régi EA játékok újraértelmezése, felélesztése
7. Digitális disztribúció támogatása
8. Leépítések
9. Túlélés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)