Hirdetés

EA: Tíz éven belül eltűnnek a bolti játékok

|

Az Electronic Arts európai sales részlegének alelnöke szerint tíz éven belül búcsút mondhatunk a hagyományos bolti, dobozos játékoknak - azokat ugyanis felváltják a jeleneg valóban terjedőben lévő letölthető digitális tartalmak. Dr. Jens Uwe Intat volt tehát az, aki a legnyilvánvalóbb módon fejezte ki az általa képviselt vállalat jövőbeli disztribúciós elképzeléseit: 'az elkövetkezendő tíz év során minden szórakoztató média letölthetővé válik." - mondta, majd hozzátette, "A CD-k és DVD-k hamarosan olyan múzeológiai emléktárgyakká válnak, mint most az audiókazetták, vagy a bakelit lemezek." Példának az Apple sikereit hozta fel, akik az iTunes zenei letöltőközpontot alig két éve nyitották meg, s azóta a szolgáltatás népszerűsége az egekbe szökött. Nemrég töltötték le tőlük az ötmilliárdomodik zenei fájlt, s a forgalom már lassan a hagyományos, boltban vásárolható zenei albumok iránti keresletet is túlszárnyalja. Emellett megemlítette a mobil csengőhangok és a e-könyvek népszerűségét is, továbbá jóslatában az is szerepelt, hogy véleménye szerint új üzleti modellekkel lehetőség nyílik majd a jelenlegi fizetős rendszert a digitális disztribúcióval egyesíteni, amely megkönnyítené a vásárlók dolgát is. A doktor úr azonban leszögezte, hogy nem áll szándékukban az Apple-féle hozzáállást tanúsítani a videojáték-iparban. A zenei üzletág digitális szegmensét egyértelműen ők uralják, s ezt az árképzésben is kamatoztatják. Ez az, amit a videojátékok esetében nem kívánnak utánozni. Annál is inkább, mivel a játékok sokkal differenciáltabb piaccal rendelkeznek. Ott van legalább háromféle konzol, plusz a számítógép. A monopólium szinte teljesen kizárt. Arra a kérdésre, hogy a forgalmazók, a boltok hogyan reagálnak majd erre, Intat így válaszolt: "Először is, a hagyományos boltok is belépnek majd az online üzletbe. Jelenleg a Wal-Mart konkurál az Amazonnal, s ez így lesz a jövőben is, csak éppen online szempontból. Másodsorban pedig nem fog teljesen megszűnni a fizikai média. Arra mindaddig szükség lesz, amíg van rá kereslet. Gondoljunk csak az ajándékozásra, vagy a nagyszülőkre. A kézzelfogható dolgok ideje nem járt le."

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)