Hirdetés

EA vagy Ubisoft, kié lesz az Eidos?

|

Újabb találgatások röppentek fel a komoly anyagi gondokkal küzdő Eidos és anyavállalata, az SCi felvásárlását illetően.

Hirdetés

Adott ugyebár az SCi/Eidos páros, amiből mindkettő, de mégis inkább az utóbbi rendelkezik igazán sikeres márkanevekkel, amiben több kiadó és befektető is joggal látja és látta meg a fantáziát (Tomb Raider, Hitman, Deus Ex, Thief, Battlestations, Just Cause, Commandos, Conflict, Kane & Lynch, Legacy of Kain, Blood Omen, soroljam még?). Ennek ellenére pénzügyi értelemben csehül áll a cég, hiszen értéke a néhány évvel korábbi 1 milliárd angol fontról 50 millióra zuhant. Az elmúlt év során veszteségei megnégyszereződtek, részvényei pedig elvesztették értékük 92 százalékát. Vérszagra gyűl az éji vad, írja Arany János a A wales-i bárdokban, s jelenlegi szituációra pont illik a leírás.

Mindegy, ki fizet, csak hadd dolgozzak már!

hitman.jpg


A Daily Mail értesülései szerint az Electronic Arts és a Ubisoft is tárgyalásokat kezdett az SCi vezetőségével, miután ez utóbbi elutasította az Infogrames korábbi, felvásárlásra irányuló ajánlatát. Akár az EA, akár a Ubisoft lenne a jövőben a tulajdonos (ettől még nagyon messze vagyunk), számíthatunk arra, hogy mindkét kiadó életben tartaná az ismert és kedvelt sorozatokat, hiszen ebben nagyon otthon vannak. A minőség megítélését pedig az olvasókra bíznám. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az EA birtokolja a Ubisoft részvényeinek 25 százalékát, így még akkor is jól járna, ha a Ubi tenné rá a kezét Lara fenekére és 47-es kopasz feje búbjára.
Elemzők szerint a harmadik lehetséges felvásárló a Warner médiabirodalom, mely már most több mint 16 százalékos tulajdonaránnyal bír, és a következő év elejéig ezt akár 30 százalékra is növelheti. Ennek ellenére az Electronic Arts és a Ubisoft számít szemükben a komolyabb érdeklődőnek.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)