Hirdetés

Eddig kell várnod, ha nem PlayStation 5-ön akarsz játszani a Final Fantasy XVI-tal

|

A Sony hivatalosan is megerősítette, meddig lesz PS5-exkluzív a Final Fantasy XVI.

Hirdetés

2020-as bejelentésekor annyit lehetett tudni a Final Fantasy XVI-ról, hogy egy PlayStation konzolexkluzív címről van szó, ami idővel PC-re is meg fog jelenni. Most egy reklám árulta el a titkot, kiderült, hogy mindösszesen csak hat hónapra szól az exkluzivitás.

A PlayStation hivatalos Twitter-oldalára került fel nemrég egy videó, ami elsősorban a PS5 extráit, így a DualSense kontrollert és a Pulse 3D fejhallgatót volt hivatott promózni, közben azonban mutattak rövidke gameplay anyagokat.

Miközben épp a Final Fantasy XVI vált láthatóvá a reklámban, a képernyő alján megjelent egy szöveg, mely konkrétan elismerte, hogy mindösszesen hat hónapra szól csak a PS5-exkluzivitás.

Hirdetés

Ugyanebből a videóból ráadásul azt is megtudhattuk, hogy a Forspoken, a Square Enix 2023 eleji nagy megjelenése kereken két éven át lesz PlayStation 5 konzolexkluzív, a 2023. január 24-én PS5-re (és PC-re) érkező játék egészen 2025. január 23-ig nem látogathat el az Xbox konzolokra.

Ez egyébként még sokkal jobb megoldás, mint anno a Final Fantasy VII Remake esete, ami ugyebár több mint másfél év várakozás után jelent meg meg PC-re 2021 decemberében - az eredeti PS4-es játék 2020. április 10-én került a boltok polcaira.

A Final Fantasy XVI valamikor 2023 nyarán fog megjelenni - első körben értelemszerűen PlayStation 5-re. Ti várjátok már?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)